Huurre Norway kjøper svenske Ki-Panel

Huurre Norway AS gjennomførte 26. september, gjennom sitt morselskap Svalinn AS, oppkjøpet av Ki-Panel AB i Sverige.

Ki-Panel er, som Huurre Norway, spesialisert på bygg og løsninger for næringsmiddelindustrien. Begge selskaper har tilhørt «Cold Storage Construction»-divisjonen til finske Huurre Group OY, skriver Huurre i en pressemelding.

Daglig leder i Huurre Norway AS, Tarjei Hegland, har hatt lang fartstid som daglig leder av den svenske virksomheten og kjenner selskapet godt. Svalinn AS kjøpte ut den norske virksomheten i januar, og er fornøyd med å nå ha kommet til enighet om også å ta over det svenske selskapet. Ny eier av Ki-Panel AB blir Ki-Panel Holding som igjen eies 41 panel av nøkkelpersoner i Ki-Panel og 59 prosent av Svalinn AS.

- Huurre Norway og Ki-Panel har felles historie med Huurre Group OY og selv om det har vært en hyggelig reise, er dette selskaper hvor organisasjonene og enkeltpersoners innsats har vært avgjørende. Det er derfor spesielt gledelig nå å kunne tilrettelegge for et konsern hvor de ansatte er med på eiersiden. Ved kjøpet av dette selskapet, har vi lagt grunnlaget for å videreutvikle vår kompetanse, ta større markedsandeler og ikke minst la kundene få del i det beste fra begge selskapene, sier Tarjei Hegland, daglig leder, Huurre Norway AS.

Ki-Panel dekker hele Sverige gjennom sine kontorer i Uppsala, Göteborg og Helsingborg. Siden oppstarten i 1946 har Ki-Panel fokusert på matindustrien i Sverige, og sikter mot en omsetning på cirka 130 millioner svenske kroner for 2019.