Administrerende direktør i Pipelife Norge AS, Kjell Larsen (t.v.) og CEO i Wienerberger AG, Heimo Scheuch, feiret bedriftas 50-årsjubileum og ser lyst på fremtiden for rørprodusenten.

50-årsjubileum for Pipelife

Framtidsvisjonen sto i fokus da Pipelife onsdag kunne se tilbake på 50 års virksomhet i Norge.

I hjembygda Surnadal hadde rørprodusenten like godt leid hele kulturhuset og invitert alle og enhver til tapas, kake og en fotoutstilling fra bedriftens 50-årige historie. I tillegg til en lang rekke av prominente gjester, ble også bygdefolket trukket fram av administrerende direktør Kjell Larsen.

– Det er dere som skaper vårt omdømme. Det handler om hvordan dere omtaler oss rundt middagsbordet når barna hører på, og i andre sammenhenger. Som bedrift er vi avhengig av dere, og vi trenger dere enda mer i tiden som kommer, sa en feststemt Larsen, som også hadde invitert på fabrikkbesøk.

Rørbedriften ble startet av gründeren Martin Botten i 1969 og videreutviklet av sønnen Jon Einar. Bedriften vokste raskt og ble i løpet av et par tiår en betydelig europeisk aktør innenfor produksjon av plastrør. Derfor var det stor lokal skepsis da rørprodusenten ble kjøpt av østerrikske Wienerbeger i 1999.

– De spådommene har våre ansatte gjort til skamme, sa Larsen, som også roste eierne for satsingen som har gjort Pipelife Norge til et utstillingsvindu for hele konsernet innenfor både bærekraft, produktutvikling, og effektivitet.

Etter at bedriften ble en del av Wienerberger-konsernet har videreutviklingen av de norske fabrikkene i Surnadal og på Stathelle fortsatt. Nå er det planer også for fabrikken på Ringebu, som ble innlemmet i Pipelife Norge AS etter oppkjøpet av Isoterm AS i fjor.
– Nå ser vi framover. For å innfri fremtidige krav fra både kunder og myndigheter, har vi de siste årene satset sterkt på bærekraft i alle deler av vår produksjon. Sammen med en sterk satsing på digitalisering, skal det sørge for at vi vil være tilstede i minst 50 år til, sa Larsen, som ser ei lysende framtid for bedriften.

Flere hundre personer fylte kulturhuset i hjembygda Surnadal da Pipelife inviterte til bursdagsfest med tapas og kake.