Rekordmange søkere til AHO

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) fikk 3.208 søknader til 110 studieplasser høsten 2019.

I år har AHO mottatt rekordmange søknader til studiene i arkitektur, design og landskapsarkitektur, skriver skolen selv i en pressemelding.
Som tidligere år er arkitektur i en særstilling med 12.5 søkere per studieplass. Av de 60 som har fått tilbud om plass, hadde 57 valgt AHO som førsteprioritet på arkitektutdanninger i Norge.
Søkningen til designstudiet øker også, heter det i pressemeldingen. I år er det 826 søkere til design. Det er 5.5 søkere per plass, mot 4.9 i fjor.
Studiet Master i landskapsarkitektur, som startet i 2018, har også sett en økning i førstevalgsøkere, skriver AHO. Av 20 studieplasser hadde 13 satt landskapsarkitektur ved AHO øverst.
– Samfunnets behov for personer med utdannelse innenfor arkitektur og designfag gjenspeiles i interessen for AHOs studietilbud. Arbeidslivet trenger flere designere, arkitekter og landskapsarkitekter. AHO er en ledende skole innen våre fagfelt, med høy kvalitet på undervisningen. Vi er stolte over at så mange ønsker å studere her og gleder oss til å ønske nye studenter velkommen i august, sier Ulrika Herlofsen, Seksjonssjef for utdanning, forskning og formidling.