På bilde fra venstre: Prosjektdirektør Lasse Hågensen (Coop), Prosjektsjef Bjørn Arild Flaglien (Skanska), Prosjektleder Tormod Hem (Skanska), Prosjektsjef Kenneth D. Terkelsen (Coop), Prosjektsjef Thomas Nyborg (Coop)

Skanska bygger for Coop på Kongsberg

Coop Norge Eiendom har engasjert Skanska til å bygge ny Obs BYGG på Kongsberg.

Kontrakten har en verdi på 56,6 millioner kroner, og forventet byggestart er 1. august 2019.

– Vi gleder oss til å videreføre samarbeidet Skanska, som tidligere i år leverte ferdigstilte Obs BYGG for oss på Mjøndalen. Kontrakten er et resultat av en tilbudsrunde hvor Skanska viste seg best av tre budgivere, sier prosjektsjef Kenneth D. Terkelsen i Coop Norge Eiendom i en pressemelding.

Det nye bygget blir på cirka 7.000 kvadratmeter og skal inneholde Obs BYGG med butikk og innkjøringsmuligheter. Butikken skal etter planen åpne i første halvår 2020. Tiltakshaver er Gomsrudveien 2 AS, som er heleid av Coop Norge Eiendom.

Obs BYGG befestet sin sterke posisjon i byggevarehandelen i fjor med en samlet omsetningsvekst på 31,2 prosent. Coop har med dette en markedsandel på hele 33,7 prosent, og er dermed størst i privatmarkedet. I løpet av 2019 skal Obs Bygg etablere minimum seks nye varehus

Coop Norge Eiendom kjøpte tomten på Kongsberg av PK Eiendom med overtakelse 1. juni i år.

– Vi har jobbet med planene i lengre tid, og vi ser når frem til endelig å kunne realisere en Obs BYGG i Kongsberg, uttaler eiendomssjef Pål Edwards i Coop Vestfold og Telemark.

- Det er veldig hyggelig at Coop ønsker å videreføre samarbeidet med oss med dette prosjektet. Vi setter stor pris på tillitten, og ser frem til å komme i gang med prosjektet, sier Regionsdirektør i Skanska, Terje Nyborg Olsen.

Rammesøknaden er sendt til Kongsberg Kommune og byggestart er ventet i august i år.

Coop Norge Eiendom planlegger også et byggetrinn 2 på 1.500 kvadratmeter, hvor det søker en leietager med byggerelaterte varer.