Ill. Stefan Ekberg Arkitekter AS

Betonmast Røsand bygger Volda Campus Arena

Torsdag signerte partene kontrakten for bygginga av Volda Campus Arena. Fredag 12. august starter byggingen av prosjektet.

(Klikk for større versjon)

 Torsdag 13. juni var de involverte partene for utbyggingen av Volda Campus Sparebank1 Arena, som er anleggets formelle navn, samlet for å signere kontrakten, der både Volda Campus Arena AS, entreprenør Betonmast Røsand og Volda kommune var representerte.

Det er Volda Campus Arena AS som blir stående som kontraktspart med entreprenøren, men Volda kommune tar den økonomiske risikoen i prosjektet.

Styreleder i Volda Campus Arena AS, Arild Bakke, var veldig godt fornøyd med at det formelle nå er unnagjort.

- Da vi fikk inn kommunen med tanke på behov for skolene på dagtid og fylkeskommunen med videregående, slik at hallen er full fra dag én, så var dette en innertier. Nå får inneidretten enda bedre rammevilkår som gjør at de kan ta nye steg, sier Bakke til Voldakommunes nettsider.

Prosjektleder i Volda kommune, Pål Are Vadstein, opplyser at kommunen har jobba godt sammen med Volda Campus Arena AS det siste året, både i planleggingsfasen, anbudsprosessen og i prosjektstyringen.

12. august starter entreprenøren med arbeidet, og det ser daglig leder Eskild Røsand frem til.

- I august vil det være en del gravemaskiner i området. Så i september vil trolig betongarbeidet starte. Deretter går det for fullt fremover. Forhåpentligvis vil en kunne se allerede tidlig på våren hvordan dette kommer til å se ut, sier Røsand.