Kofa mener byggkonsulent var inhabil - entreprenør vurderer søksmål

Tidligere i år klaget Harald Nilsen Entreprenørforretning as Sør-Varanger kommune inn for Kofa etter at de mente en innleid konsulent var inhabil i sin rolle rundt utbyggingen av en skole. Nå vurderer Harald Nilsen Entreprenørforretning søksmål i saken.

Det er DN som onsdag melder at Kofa mener konsulenten Kjell Kvam var inhabil da han ledet prosessen hvor hans tidligere forlover vant anbudet rundt byggingen av ny skole for Sør-Varanger kommune.

Avisen skriver at etter en samlet vurdering er klagenemnda av den oppfatning at forholdene i saken, etter en objektiv målestokk, gir allmennheten rimelig og saklig grunn til å tvile på Kvams upartiskhet.

Det var entreprenørfirmaet Byggmesteran som vant oppdraget. Dette firmaet er eid av mannen som i sin tid var forlover for Kjell Kvam.

Kofa er særlig kritisk til at forloverrelasjonen ikke ble gjort kjent hverken innad i Sør-Varanger kommune eller for leverandørene som konkurrerte om det samme anbudet om bygging av Bjørnevatn skole.

DN har ikke lyktes å få noen kommentar fra Kjell Kvam til saken.

Harald Nilsen Entreprenørforretning er fornøyd med avgjørelsen og vurderer nå å ta ut søksmål i saken.

– Vi er overrasket. Kofa har kommet til en annen konklusjon enn det mange andre som har sett på denne saken har gjort, sier advokat Arild Paulsen i Simonsen Vogt Wiig som har representert Sør-Varanger kommune i KOFA-klageprosessen til DN.