206 nye boliger skal bygges på Ensjø. Foto: HRTB AS arkitekter

AF Gruppen bygger 206 leiligheter for Selmer Eiendom på Ensjø

AF Gruppen har inngått avtale med Gladengveien 4 AS for bygging av 206 leiligheter på Ensjø i Oslo. Gladengen Bolig AS (Gladengveien 4 AS) eies av Selmer Eiendom.

Gladengveien ligger i den historiske «Bilbyen Ensjø». Eiendommen benyttes i dag til bilbutikk og biloppstilling, og ligger i umiddelbar nærhet til Ensjø T-banestasjon, butikker og kafeer.

Bebyggelsen vil bli oppført rundt to gårdsrom og vil vende ut mot Elipseplassen, og blir en del av transformasjonen av bilbyen på Ensjø til et attraktivt bolig- og næringsområde. Gladengveien 3-7 består av 206 leiligheter fordelt på fire blokker (A, B, C og D) i 7 og 8 etasjer, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Prosjektet gjennomføres som totalentreprise og vil ha en verdi på cirka 557 millioner kroner eks. mva. Det er planlagt byggestart i 2. kvartal 2020. Ferdigstillelse av prosjektet forventes i 4. kvartal 2022. Det er tatt forbehold om styrets endelige godkjenning før igangsetting.

- Vi gleder oss til å ta ytterligere del i den positive bydelsutviklingen av Ensjø. Samhandling i tidligfase mellom eiendomsbesitter og entreprenør har gjort at vi i fellesskap har utviklet et prosjekt som vi tror er attraktivt for boligkjøpere og som har gode forutsetninger for en effektiv byggeprosess, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.