Fra venstre: Leif T. Aanensen og Gunnar Gjesdal

Gjesdal får ansvar for samferdsel i NEK

Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) bygger opp en ny komite som skal arbeide med el og ekom i vegtrafikksystemer. Gunnar Gjesdal er ansatt som fagsjef for samferdsel og vil blant annet få den nye komiteen som arbeidsområde.

Gunnar Gjesdal er ansatt i NEK som ny fagsjef i en nyopprettet stilling innenfor samferdsel. Han er utdannet som elektroingeniør og har en Master of Business Administration fra Newcastle Graduate School of Business i Australia. Han er også autorisert elektroinstallatør gruppe L.

Gjesdal har omfattende erfaring som elektroingeniør og har arbeidet 13 år med elanlegg innenfor vei og tunnel. Sist kommer han fra stillingen som sjefingeniør i DSB.

- Vi gleder oss over at Gunnar nå er på plass i NEK og ser fram til å arbeide sammen. Han har en bakgrunn som passer meget godt innenfor det ansvarsområdet han er tiltenkt, sier Leif T. Aanensen som er administrerende direktør i NEK.

I NEK får Gjesdal blant annet ansvar for å bygge opp en ny komite. Komiteen har fått navnet NK 300 – El og ekom i samferdsel, og vil arbeide med en ny, norsk, standard for dette fagfeltet. I komiteen ønsker man en bred sammensetning for å sikre en solid forankring hos alle involverte parter.

- Jeg ser fram til å arbeide med denne komiteen og ønsker kontakt med alle som ser dette som interessant, forteller Gjesdal.

  Han tiltrådte sin stilling i NEK 2. mai 2019.