Marvin Jensen, konsernsjef, OneCo (tv) og Øyvind Schage Førde, eier og styreleder i Aars.

OneCo kjøper Relacom AS

Industrikonsernet OneCo har inngått avtale om å overta norske Relacom AS.

- OneCo og Relacom utfyller hverandre på en god måte. OneCo har samfunnskritiskinfrastruktur som et viktig satsingsområde, med fokus på ekspansjon innen elkraft, telekomog samferdsel. Relacom vil med sine ansatte, produkter og tjenester bidra til å kompletteretilbudet på telekom overfor våre kunder, sier konsernsjef Marvin Jensen i OneCo i en pressemelding.

Relacom AS er en stor aktør i det norske telekommarkedet, med nærmere 1100 ansatte og en årlig omsetning på rundt 1,7 milliarder kroner. Selskapet er tjenesteleverandør av tekniske tjenester og strategiske løsninger innenfor telekom, i tillegg til leveranser av fibertjenester til flere nettselskaper og utbyggere.

Relacom AS er per i dag en del av Relacom Group, med hovedkontor i Sverige. OneCo har nå inngått avtale om å erverve Relacom AS og overta selskapets drift.

I januar i år ble det kjent at Møller-familiens investeringsselskap Katalysator ervervet kontroll i OneCo AS via oppkjøp av selskapet OC Industrier AS. Det legges nå til rette for at Relacom blir en del av en større industriell satsing fra et av landets ledende familieeide investeringsselskap.

- Digitalisering og bærekraft står sentralt i samfunnsutviklingen og er også viktige satsingsområder for vårt investeringsselskap Katalysator. Med oppkjøpet av OneCo satte vi fart på vår satsning på samfunnskritisk infrastruktur som elkraft og telekom. Nå fortsetter vi satsingen gjennom OneCo sin overtagelse av Relacom, noe som vil styrke oss vesentlig på telekom sier Øyvind Schage Førde, eier og styreleder i Møller-familiens holdingsselskap, Aars.

OneCo har rundt 950 ansatte og en årlig omsetning på om lag 1,8 milliarder NOK. Selskapet leverer tjenester knyttet til elektro, automasjon og IT. Energiverk, teleoperatører og offentlige- og private utbyggere er de største kundegruppene. Relacom skal fortsette som et eget selskap i OneCo-konsernet.

- Relacom og de tidligere eierne har gjort et solid arbeid for å få på plass et fundament forfremtidsrettet, sunn drift og utvikling av selskapet. OneCo og våre eiere er langsiktige og mener Relacom har gode forutsetninger for å skape lønnsom drift og trygge arbeidsplasser. Jeg er overbevist om at vi sammen med de ansatte kommer til å lykkes med den videre satsningen på og utviklingen av Relacom, sier Jensen.

Gjennomføringen av oppkjøpet skjer så snart godkjenning fra Konkurransetilsynet foreligger. Inntil da fortsetter de to bedriftene å opptre uavhengig av hverandre.