Foto: Statsbygg

Statsbygg selger helikopterplattform

Statsbygg har startet arbeidet med å rive R4 i Regjeringskvartalet, og i den forbindelse blir bygningsdeler, materialer og andre artikler solgt eller gitt bort. Blant annet er det nå en helikopterplattform til salgs.

- Tiltaket er forankret i miljøprogrammet for utbyggingen som er en del av den statlige reguleringsplanen for regjeringskvartalet. Dette er et miljøtiltak, sier prosjektets miljørådgiver Elin Hansen.

- Vi ser det som udelt positivt at gamle bygningsdeler og materialer får ombruk eller ny bruk, påpeker miljørådgiveren.

Ribbevegg og prosjektorlerret

R4s karakteristiske hatt, nemlig helikopterplattformen, er en av de delene som er mulig å sikre seg.

- Ja, løp og kjøp, sier Hansen og ler. 

- Men det er mye annet å få tak i også, som teglstein, stålrister, bøkepanel, eikelistverk og aggregater. Glem heller ikke ståltrapp og rekkverk i glass. Noen vil kanskje bli glad over å bli eier av et par badstuovner, ulike varianter av lysarmatur, et projektorlerret og 20-talls stålvasker. Det finnes ganske mye, og hvis ikke helikopterplattformen er rosinen i pølsa, så er kanskje en seks-moduls ribbevegg det? sier Hansen

Resirqel

Statsbygg har tildelt totalentreprise for rivingen til Veidekke, som har knyttet til seg Resirqel AS og Hannevold Riv og Rensk AS til arbeidet med ombruk og salg.

- Transaksjonen vil foregå gjennom de kanaler som Resirqel benytter, avslutter Hansen.