Illsutrasjon: MIR / Ratio Arkitekter

Veidekke bygger kontorbygg for en halv milliard i Brønnøysund

Veidekke har fått i oppdrag av eiendomsselskapet Søren Nielsen AS å oppføre et miljøsertifisert kontorbygg som skal leies ut til Brønnøysundregistrene.

Det skriver Veidekke i en pressemelding på sine nettsider fredag.

Kontrakten er en totalentreprise verdt nærmere 500 millioner kroner før merverdiavgift.

– Det betyr mye for oss å få dette oppdraget, så vi takker for tilliten og er stolte over at vi ble valgt. Dette blir et viktig bygg for mange mennesker, og plasseringen på bryggen vil gjøre det svært synlig fra sjøen og i sentrum. I tillegg til omfattende krav til bærekraft, energi og miljø, stilles det strenge krav til sikkerhet for bygget. Dette blir et helt unikt bygg, og vi ser nå fram til å komme i gang med byggearbeidene, sier direktør Birte Almeland i Veidekke.

Jon Syvertsen, styreleder Søre Nielsen AS og direktør Birte Almeland i Veidekke. Foto: Veidekke

Bygget vil huse mer enn 500 ansatte i Brønnøysundregistrene. Prosjektet har, ifølge pressemeldingen, fokus på nå høy kvalitet og strenge miljøkrav, samt å imøtekomme kravene til en moderne kunnskapsbedrift. Bygget skal sertifiseres etter miljø­standarden BREEAM-NOR klasse Very good.

Samlet areal blir på nesten 15.000 kvadratmeter fordelt på to bygg i syv etasjer forbundet med et atrium i glass på midten. Lys, luft og utsikt vil skape trivsel og attraktive møteplasser, skriver Veidekke. Kantine med tilhørende takterrasse er plassert øverst i bygget med utsikt mot storhavet og Vega.

– Sammen med byggherre Søren Nielsen AS og Ratio Arkitekter har vi i Veidekke og vårt datterselskap Block Berge Bygg jobbet med prosjektet siden juni 2017. I tillegg har DNF AS deltatt som teknisk entreprenør i hele utviklingsfasen. Nå gleder vi oss veldig til å ta fatt på neste etappe som er detaljprosjektering og så selve byggingen av ett flott bygg som skal stå ferdig i Brønnøysund sommeren 2021, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke.