Arkivfoto: nyebilder.no

Nå starter vårrengjøringen av hovedveinettet i Oslo

Mandag satteStatens vegvesen i gang den årlige vårrengjøring av Europa- og riksveiene i Oslo-området. Arbeidet vi skje på kvelds- og nattetid, og skal være ferdig i begynnelsen av mai.

Arbeidene vil i hovedsak starte ved 22.00-tida og skal være ferdige før klokken 05.30 om morgenen. Omkjøring blir skiltet.

Omfattende arbeider
Det er en grundig jobb som skal utføres. Alt skal kostes, vaskes og spyles: veibane, rekkverk, skilt, leskur, signalanlegg - med andre ord hele veibanen og alle veiens installasjoner. Søppel skal plukkes opp og kjøres bort.

– Hvis det er annet arbeid som skal gjøres, sånn som mindre reparasjoner, prøver vi å få gjort det samtidig som det allerede er stengt for rengjøring. Dette er mer effektivt og sparer også trafikantene for flere stengninger, forteller Eirin Torgersen, prosjektleder i Statens vegvesen.

– Det er derfor viktig at man følger skiltet omkjøringsrute og at man er litt ekstra oppmerksom når man skal passere personell som er ute og jobber på veiene, påpeker Torgersen.

I tillegg til at det blir rent og pent bidrar vasking av veiene til bedre miljø og luftkvalitet ved at veistøv fjernes.

Først ut er Ring 1
Tirsdag 26.mars klokken 22.00 starter arbeidene på Ring 1, og fortsetter nesten hver natt frem til natt til fredag 3.mai, da avsluttes arbeidene med vask av E6 fra Klemetsrud til Åsland i begge retninger.