Illustrasjonsfoto: Johs. J. Syltern.

Ny stor vindpark-kontrakt til Johs. J. Syltern

Johs. J. Syltern skal bygge infrastruktur og fundamenter for Stokkfjellet Vindpark i Selbu kommune i Trøndelag.

Entreprenørselskapets kontrakt med Stokkfjellet AS, omfatter byggingen av cirka 16 kilometer vei (8 kilometer adkomstvei og 8 kilometer internveier) og betongfundamenter til 21 turbiner. Johs. J. Syltern skal også legge høyspentkabel i veisystemet, og de skal bygge trafobygg og servicebygg i tilknytning til den nye vindparken.

Ifølge prosjekteringsleder Svein Ole Daltveit i Johs. J. Syltern, vil det også være behov for noe oppgradering av offentlig vei mellom Hommelvik kai og Selbu, hvor blant annet turbinene skal transporteres.

– Kontrakten vår er på 150-200 millioner kroner og vi skal etter planen starte i mai og være ferdig om to år, nærmere bestemt 2. april 2021, opplyser Daltveit.

Passer godt

Entreprenørselskapet er godt fornøyd med at de har fått nok et vindpark-prosjekt og ifølge Daltveit er det en kontrakt som passer godt inn i porteføljen.

– Vi har bra ordrereserve i år, men trenger litt mer til neste år. Derfor passer det bra at vi skal bygge adkomstvei i år og internveier og fundamenter til neste år, sier han.

Har bygget vindparker i 13 år

Stokkfjellet vindpark føyer seg inn i rekken av vindparkkontrakter Johs J. Syltern har sikret seg i eget distrikt de siste årene. De startet med Bessakerfjellet vindpark for 13 år siden, en kontrakt som omfattet infrastruktur og fundamenter for 25 vindturbiner. Etter det fikk entreprenøren ansvaret for Ytre Vikna vindpark og noen litt mindre prosjekter, og nå spiller som kjent Johs. J. Syltern en hovedrolle under vindparkutbyggingen på Fosen, hvor selskapet bygger internveier, turbinfundamenter og øvrig infrastruktur for i alt 170 vindturbiner.

– Vindparker har vært et viktig forretningsområde for oss over flere år, og nå ser det også ut som kraftselskapene ønsker å bygge enda mer. Det er noe vi ønsker å være med på, samtidig som vi skal beholde andre viktige kunder som Statens vegvesen og Kystverket, sier Daltveit og tilføyer at Vegvesen-kontrakter i dag utgjør 50 prosent av selskapets omsetning.

Har ressursene

Innebærer kontrakten på byggingen av Stokkfjellet vindpark noe i forhold til nyansettelser eller maskininvesteringer?

– Hvis det ikke dukker opp noen store nye kontrakter, så mener vi at vi skal håndtere dette prosjektet med de ressursene og maskinparken vi har i dag. I tillegg blir det innleie av mindre lokale maskinentreprenører, opplyser Daltveit.