Lars Gaustad blir ny sjef for Glava, Weber og Gyproc.

Her er den nye Glava-, Weber- og Gyproc-sjefen

Lars Gaustad (47) blir ny sjef for Glava, Weber og Gyproc. – Jeg er imponert over arbeidet som er gjort. Nå gleder jeg meg til å være med og utvikle videre, sier Lars Gaustad.

Lars Gaustad skal overta for Jon Karlsen, som har vært administrerende direktør de siste 13 årene. Gaustad starter i jobben i mai, og skal i en periode jobbe i tospann med Karlsen, før han overtar spakene som administrerende direktør fullt og helt i august.

– Jeg har stor respekt for arbeidet som er gjort over så mange år. Det er imponerende at en industribedrift har klart bygge så sterke merkevarer. Det er et resultat av kontinuerlig arbeid med kunde- og markedsfokus, fastslår Lars Gaustad.

Kundefokus
Gaustad har hatt lederroller innen operativ drift, strategi og utviklingsprosjekter i Statoil Fuel & Retail og Cirkle K i en årrekke, de siste to årene som europeisk ansvarlig for B2B-salg.

– En produksjonsvirksomhet er selvsagt noe helt annet, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med bedriften og alle de kompetente folkene som jobber der. Jeg kommer til å lære veldig mye, det er jeg helt sikker på. Samtidig er det mye som er overførbart fra der jeg kommer fra: Det handler om å levere det kundene vil ha, med høy kvalitet til riktig tid, slår han fast.

Viktig bransje
Formelt blir Lars Gaustad administrerende direktør i Glava AS og Saint-Gobain Byggevarer AS. I praksis betyr det at han får totalansvaret både for Glava, Weber og Gyproc i Norge. Han ser fram til å bli bedre kjent med en ny bransje.

– Byggenæringen har stor betydning for hele landet. Den står for en vesentlig verdiskaping, og ikke minst har bransjen en viktig rolle for å nå klimamålene. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang og bli en del av denne viktige næringen, sier han.

Gaustad skal gå i tospann med Jon Karlsen i en kort periode fram mot sommeren. De to har allerede hatt flere møter og samtaler om hvordan de skal samarbeide framover.

– Vi har sammen satt opp en introduksjonsplan slik at jeg får en best mulig innsikt i industrien og bedriften. Og så er det naturligvis veldig positivt at Jon blir med videre i en styrerolle, og er tilgjengelig med sin erfaring og kunnskap for selskapet. Jeg er trygg på at vi får til dette på en god måte, sier Gaustad.