Foto: Finn Ståle Felberg

Insenti valgt som byggherreombud Hotell Sommerro i Oslo

Insenti er valgt som samarbeidspartner av Sommerrogaten Utvikling AS til transformasjonen av tidligere Oslo Lysverker som nå blir hotellet Sommerro på Solli plass i Oslo.

Fra venstre: Arnulv Eskeland fra Aspelin Ramm, Karoline Hasselgård og Jan Thorbjørnsrud fra Insenti, Jostein Swensen fra Aspelin Ramm. Foto: Tove Lauluten (Klikk for større versjon)

Insenti er tildelt oppdraget som byggherreombud for omgjøringen av tidligere hovedkontor for Oslo Lysverker på Solli plass til Sommerro Hotell. Eiere av bygget er Aspelin Ramm, Strawberry Brothers og Høegh Eiendom, og hotellet skal driftes av Nordic Choice Hotels & Resorts.

Aspelin Ramm er utførende byggherre på vegne av prosjektets eiere, og har styrket organisasjonen med byggherreombud fra Insenti innen fagene prosjektledelse, bygg, elektro, VVS, automasjon og antikvariske fag.

– Sommerro vil bestå av et hotell med tilhørende villa på totalt 252 rom og suiter. Prosjektet blir en blanding av bolig, næring og hotell på til sammen 37.500 kvm. Sommerro skal bli et samlingssted både for boende og besøkende, og med mange ulike tilbud. På taket skal det bygges basseng, og en sirkelformet restaurant på over to etasjer med utsikt over hele byen. Dette blir kanskje Oslos flotteste takterrasse, og den første med basseng, sier Arnulv Eskeland i Aspelin Ramm i en pressemelding.

Vestkantbadet som er fredet vil bli restaurert og gjenåpnet for publikum.

– Vi er utrolig stolt over å ha blitt valgt til å løse denne oppgaven knyttet til det som skal bli et fantastisk hotell på Solli plass, sier Karoline Hasselgård, avdelingsleder for prosjektutvikling i Insenti AS.

– Vi er veldig fornøyde med valget av Insenti som samarbeidspartner på dette prosjektet, sier Arnulv Eskeland i Aspelin Ramm. I et slik prosjekt er det avgjørende med god faglig kompetanse, tyngde og erfaring. Dette fordi prosjektet både innebærer viktig antikvarisk bevaring, utfordrende tekniske løsninger og byggkonstruksjoner, rehabilitering og utbygging. Derfor var Insenti sin kompetanse, omdømme og erfaring avgjørende faktorer for valget av samarbeidspartner, sier Eskeland.

– Vi liker utfordringer, og dette praktbygget blir det spennende å finne gode løsninger til. Her skal gammel storhet møte moderne tekniske og bygningsmessige krav. Det skal bygges både over og rundt eksisterende bygninger, samt fundamenteres til grunn. Gammelt og nytt skal forenes, noe er vernet og mye skal restaureres, forteller prosjektleder Jan Thorbjørnsrud i Insenti AS.

– Dette er et bygg og et prosjekt som har høy kompleksitet. Her skal vi bevare viktig norsk kunst og arkitektur, og tilføre bydelen Frogner i Oslo og hovedstaden ett nytt ikonisk samlingssted. Vi er derfor veldig glade over å ha fått dette prosjektet, sier avdelingsleder Karoline Hasselgård i Insenti.