Dronning Mauds gate 15

Genesta selger Dronning Mauds gate 15 i Oslo

Genesta selger sin eierandel i CBD-eiendommen Dronning Mauds gate 15 i Oslo, på vegne av Genesta Nordic Real Estate Fund II (GNRE Fund II). Det er Carnegie som kjøper eiendommen på vegne av Nordea Liv.

Da GNRE Fund II sikret seg eiendommen i Oslo sentrum i 2016 var rundt halvparten av lokalene ledige. 

- Under Genestas ledelse har eiendommen vært gjenstand for omfattende oppgradering og rebranding, for å tiltrekke seg leietakere. Eiendommen er i dag fullt utleid, til leietagere som blant annet Malling & Co og Advokatfirmaet Glittertind AS. Eiendommen er miljøsertifisert av BREEAM, heter det i en pressemelding.

- Dette salget understreker suksessen med fondets strategi. I 2016 startet vi arbeidet med å totalrenovere eiendommen, og jeg er glad for å se at vi har lykkes med en verdiskapning som gir våre institusjonelle investorer god avkastning. I løpet av vår tid som eiere har rundt 95 prosent av det disponible arealet enten blitt leid ut eller kontrakter reforhandlet. Dette har tatt omtrent halvparten av tiden vi trodde det skulle ta, sier Genestas CEO David Neil.

Genesta har benyttet Pangea Property Partners AS og Selmer AS som rådgivere i forbindelse med transaksjonen.

Carnegie Norway har benyttet Haavind AS som rådgiver.

- Dette kjøpet er helt i tråd med Nordea Livs investeringsprofil, hvor porteføljen er basert på eiendommer av høy kvalitet i CBD-segmentet, forenlig med et mål om langsiktighet, sier Fredrik Bø, leder for prosjektfinansiering i Carnegie.