Illustrasjon: Voice / Eve Images

Peab bygger butikker og boliger på Bekkestua

Snart starter oppføringen av 58 leiligheter og 9 rekkehus i Nadderudveien 1 på Bekkestua i Bærum.

Etter 10 år med reguleringsarbeid og myndighetsbehandling, kan endelig prosjektet Nadderudveien 1 realiseres. Tre aktører er inne på eiersiden; for boligdelen er Peab Eiendomsutvikling med 50 prosent, og NorgesGruppen Eiendom med 30 prosent og ABBL med 20 prosent. Næringsarealene er Peab Eiendomsutvikling og NorgesGruppen Eiendom med 50/50. Peab Eiendomsutvikling har ansvar for prosjektutvikling og prosjektledelse.

− Nå får endelig nordvestre hjørne av Bekkestua sentrum en oppgradering. Sammen med nye veier, fortauer og plasser, vil både boligkjøpere og publikum få en ny opplevelse av noe som tidligere bare har vært et veikryss. Hele området vil bli mer trivelig å bevege og oppholde seg i, sier prosjektsjef Kjartan Fleten i Peab Eiendomsutvikling i pressemelding.

Hyggelig nærhandel

Næringsarealene vil blant annet huse en stor Kiwibutikk. Det er også satt av plass til flere mindre aktører i lokalene.

− Vårt mål er å skape publikumsaktivitet i gatene, slik at dette blir et levende og hyggelig område både for beboere og besøkende, sier Øistein Brevig Pjaaka, administrerende direktør i NorgesGruppen Eiendom.

Starten på et nytt sentrum

Peab Bygg har signert kontrakt som totalentreprenør i prosjektet, med en kontraktsverdi på ca. 309 millioner kroner eks. mva.

− Vi har hatt et godt samarbeid med byggherren fra utviklingsfasen og frem til i dag. Slike kombinasjonsbygg har vi mye erfaring med, og det faller naturlig inn i vår boligportefølje. Det skjer store endringer i Bekkestua sentrum, og det å få være med å realisere starten av det nye sentrumsbildet blir veldig spennende, sier prosjektsjef Torbjørn Mehus i Peab Bygg.

Salgssuksess

I Nadderudveien 1 skal Peab bygge to leilighetsblokker med 58 enheter og ni rekkehus. Det blir underliggende næringsetasje på bakkeplan og en felles underjordisk parkeringskjeller. Snittstørrelsen på boligenhetene ligger på ca. 100 m2, og holder generelt høy kvalitet.

Leilighetene ble lagt ut for salg i september 2018, mens rekkehusene kommer for salg i 2019. ABBL har ansvar for gjennomføringen av salget.

− 48 av 58 leiligheter ble solgt i rekordfart på et salgsmøte for ABBLs medlemmer. Interessen for prosjektet har vært formidabel, sier Aleksander Ekeberg, prosjektdirektør i ABBL.

Prosjektet blir organisert som et eierseksjonssameie, der både bolig- og næringsdelen vil inngå. ABBL vil stå for forvaltningen av sameiet når bygget står ferdig.

Oppgraderer infrastrukturen

Godkjent rammetillatelse ble mottatt i desember 2018, og byggestart er estimert til andre kvartal 2019. Akkurat nå pågår infrastrukturarbeider rundt tomta. Peab Bygg har også denne entreprisen.

− Det blir blant annet nytt vann- og avløpsanlegg og ny teknisk kulvert. Dette er en komplisert entreprise, som innebærer tett koordinering med Bærum kommune og Statens vegvesen. Den utføres som åpen bok kontrakt med byggherren, sier prosjektleder Sølve Skeie i Peab Bygg.