Ill. Veidekke/pka/Rambøll

Veidekke skrev kontrakt om nytt helsebygg i Stjørdal

Veidekke skrev onsdag kontrakt med Stjørdal kommune om å bygge et nytt helsehus som også skal betjene nabokommunene. 

Bygget har høye ambisjoner for miljø og bærekraft og skal miljøsertifiseres. Oppdraget er verdt 259 millioner kroner ekskl. mva.

- Gode og funksjonelle helsebygg er viktige for samfunnet, og dette er et oppdrag vi er stolte over å få bygge. Her har alle parter fått være med i prosjektutviklingen fra starten av, og dette samspillet gjør meg trygg på at vi skal levere et tipp topp moderne og miljøriktig helsebygg til glede for innbyggere og ansatte, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke.

Det nye helsehuset får en sentral beliggenhet i Stjørdal sentrum. Bygget blir på 10.000 m2 over fire etasjer pluss kjeller, og skal huse funksjoner som ambulansetjeneste, legevakt, responssenter, poliklinikker, behandlings- og rehabiliteringssenger, kantine samt kontorlokaler. Det blir utstrakt bruk av solceller på helsehuset, og målsettingen er å sertifisere det til energiklasse A, passivhus og standarden BREEAM NOR nivå Very Good.

- Vi er meget godt fornøyd med samarbeidet med Veidekke og deres rådgivere, arkitekter og tekniske gruppe. Hele prosjekteringsgruppa med byggherre og brukere har jobbet som ett team fra første dag og utarbeidet dette sammen. Vi føler at vi har funnet løsningene vi har vært ute etter innenfor den økonomiske rammen vi kan bære, sier prosjektleder Geir Arne Tronseth i Stjørdal kommune.

Veidekke vant konkurransen om skisse- og forprosjektet i mars 2018. Fra april har de utviklet prosjektet i tett samarbeid med Stjørdal kommune, brukere av helsebygget, rådgivere, arkitekter og tekniske entreprenører. Detaljprosjekteringen starter i januar med byggestart i april 2019 og ferdigstillelse i desember 2020.