Istanbul Grand Airport skal åpne 29. oktober. Byggeprosjektet har hatt 52 ulykker med dødelig utfall under byggingen. Foto: HO/Istanbul Grand Airport Press Center/AFP

52 dødsfall under byggingen av ny flyplass i Istanbul

Det har vært 52 ulykker med dødelig utfall under byggingen av den nye flyplassen i Istanbul de siste fem årene, viser tall fra tyrkiske myndigheter.

Tallet er innhentet fra sosialmyndighetene av parlamentarikeren Ali Seker, som representerer det sosialdemokratiske opposisjonspartiet CHP.

Organisasjonen som har ansvaret for byggingen, Istanbul Grand Airport (IGA), setter på sin side tallet på dødsfall til 30.

Den første delen av flyplassen ble innviet av president Recep Tayyip Erdogan 29. oktober. Han beskriver prosjektet som et symbol på Tyrkias styrke.

Til tross for ambisiøse planer om å etablere verdens største flyplass, har prosjektet vært preget av streiker i protest mot usikre arbeidsforhold og dårlige levevilkår for arbeiderne.

I september tok sikkerhetsstyrker i bruk vannkanoner og tåregass for å bryte opp arbeidernes demonstrasjoner. Flere titall ble pågrepet, og totalt 62 fagforeningsledere og byggearbeidere stilles nå for retten. Den første saken åpner i Istanbul onsdag.

(©NTB)