Nye Veiers BIM-rådgiver skal lede europeisk BIM-gruppe

Rådgiver for BIM og digitalisering i Nye Veier, Thomas Jenssen, er valgt som leder for en europeisk arbeidsgruppe som skal finne ut hvordan den nye BIM-standarden (ISO 19650) skal benyttes i infrastrukturprosjekter.

Thomas Jensen i Nye Veier. Foto: Nye Veier

Arbeidsgruppa inngår i Comité Européen de Normalisation (CEN), den felleseuropeiske standardiserings-organisasjonen med 33 medlemsland. Standard Norge lanserte Jenssen som kandidat, og ledervervet har en varighet på tre år.

- For Nye Veier er dette valget svært nyttig fordi Thomas Jenssen blir sentral i utformingen av den tekniske rapporten som skal utarbeides og han får særlig sterk innsikt i ISO 19650. Han kan også delta i kartleggingen av andre sentrale, digitale standarder som er relevante for Nye Veier, og danne et viktig nettverk med BIM-ekspertise i mange land, skriver veiselskapet i en pressemelding.

Standard Norge er fornøyd med at Thomas Jensen skal lede den europeiske arbeidsgruppen.

- Standard Norge har bygget opp en solid posisjon for Norge knyttet til internasjonal BIM-standardisering over mange år, og dette er en utvidelse av dette arbeidet. Vi er naturlig nok svært glade for at Nye Veier har tatt denne posisjonen, skriver Oliver Husøy, leder for markeds- og forretsningsutvikling samferdsel i Standard Norge, i en epost til Byggeindustrien.