Block Watne med HMS-foredrag på skole i Bergen

Block Watne har valgt å holde HMS-foredrag på barneskoler i nærheten av deres byggeprosjekter, og nylig var de på Haukedalen skole i Bergen og snakket foran over 350 elever og lærere.

Block Watne har byggeaktivitet på nabotomten Nytreet, og skal bygge der i et par år. Det vil komme opp 82 enheter fordelt på 34 leiligheter, 28 tomannsboliger og 20 rekkehus.

– Elevene var veldig engasjerte, spesielt i at vi hogger ned trær og sprenger fjell, så dette skapte grobunn for mange gode spørsmål og interessante problemstillinger. Vi ble enige om at store, gule arbeidsmaskiner er det best å holde god avstand til, når alarmen for sprenging går, løper vi ikke bort til gjerdet for å se, men går heller bort på motsatt side av skolegården, og når man går til og fra skolen, holder man seg på fortauet lengst vekk fra byggetomten, slik at man ikke trenger å krysse veien til arbeidsmaskinene, forteller HMS-sjef Anita Helen Grønnvold i Block Watne AS.

Arnt Rune Andreassen fra entreprenør Magnar Sivertsen deltok, også, og fortalte detaljert om farer og sikkerhetstiltak omkring sprengning.

Alle elevene fikk hver sin refleksvest for å være ekstra godt synlig på skoleveien nå i høstmørket.

Det vil bli avholdt foreldremøte med samme informasjon.

– Gjennom denne dialogen med nærliggende skoler har vi de siste 12 månedene snakkets med over 2.000 elever fordelt på fire skoler. Vi skal ut på samtlige skoler som ligger i nabolaget av våre byggeprosjekt; samtlige elever og lærere skal vite hva vi gjør og hvordan de på en trygg måte forholder seg til vår aktivitet på veien vi deler, og bak byggegjerdene, legger Grønnvold til.