Rørlegger Severin Poppe Midteide og BNLs direktør for samfunnspolitikk, Jørgen Leegaard, gjester Byggeplassen og snakker om rekruttering. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Podkast: – Det et er fantastisk å se at Fru Hansen har tatt inn hønene sine på badet fordi hun har varmekabler i gulvet

I den siste episoden av podkasten «Byggeplassen» kan du høre en lærling og en direktør diskutere rekruttering til byggenæringen. 21-åringen Severin Poppe Midteide fra Bærum er ikke i tvil om at han har valgt riktig yrkesvei.

Engasjerte Midteide, som selv tok initiativ til å gjeste Byggeplassen, er nettopp ferdig som rørleggerlærling, og har startet sitt eget firma, Grønne VVS, ved siden av å jobbe i Flow Meisingset.

– Jeg elsker rørleggerfaget. Faget mitt er, i alle for min del, noe av det beste man kan jobbe med. Du får så mange historier og du skaper så mange relasjoner til andre mennesker, sier Severin Poppe Midteide i podkasten og trekker frem et eksempel på hvorfor han trives så godt på jobben.

– Jeg jobber i service, og er veldig mye hjemme hos folk. Og det å se at Fru Hansen har tatt hønene sine på badet på vinteren fordi de har varme i gulvet, er noe du ikke får se til vanlig. Senest i dag, innerst i Maridalen, ble egg verpet uten høne inne på badet! ler Severin Poppe Midteide.

I episoden kan du også høre hvilke tanker Midteide og direktør for samfunnspolitikk, Jørgen Leegaard i Byggenæringens landsforening, har om rekruttering til yrkesfag og bygg og anlegg.

Du finner alle Byggeplassen-podkastene her:

https://soundcloud.com/byggeplassen

Christian Aarhus (t.v) og Frode Aga (t.h) har med seg Severin Poppe Midteide og Jørgen Leegaard i 12. episode av Byggeplassen.