F.v.: Direktør Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom, konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke og administrerende direktør Olav H. Selvaag i Selvaag Bolig.

Veidekke skal bygge boliger for Selvaag og Ferd i Oslo

Veidekke er valgt til å bygge 322 leiligheter for Selvaag Bolig og Ferd Eiendom på Ensjø i Oslo.

Prosjektet blir gjennomført som en totalentreprise med en kontraktssum på rundt 550 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi trives godt på Ensjø, der vi har bygget boliger kontinuerlig i over ti år nå. Vi takker Selvaag og Ferd for å ha gitt oss tillit nok en gang og er svært stolte over å kunne fortsette det gode samarbeidet vi har på Tiedemannsfabrikken. Denne kontinuiteten gir oss de beste forutsetninger, noe både utbygger og boligkjøpere nyter godt av, sier Hans Olav Sørlie, leder for den norske byggevirksomheten i Veidekke.

Det nye prosjektet ligger stille og rolig til innerst i en blindvei omkranset av parkområder, småhus og ny bebyggelse. Det er kort gangavstand til T-banestasjonene Ensjø og Hasle.Veidekke er allerede godt i gang med naboprosjektet Tiedemannsfabrikken, der de første av 380 leiligheter leveres i disse dager.

- Dette prosjektet ligger på en av Ensjøs beste tomter, og vi gleder oss til å komme i gang med arbeidet. Vi planlegger å gjennomføre prosjektet med et erfarent team som har bygget boliger på Ensjø i mange år, som selv skal utføre en stor andel av betong-, mur- og tømmerarbeidet. Vi river i høst, og håper å starte byggingen i første halvdel av 2019, sier Anders W. Haugen, direktør for Veidekkes byggevirksomhet i Oslo.

Det er tatt forbehold om tilstrekkelig forhåndssalg før igangsetting.