Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Politiet ønsker tips etter gravemaskintyverier på Lillehammer

Tre gravemaskiner er stjålet fra Ramirent på Lillehammer. Lignende tyverier har skjedd i Trøndelag, og politiet utelukker ikke at det kan være en sammenheng.

Tyveriene fant ifølge en pressemelding fra Innlandet politidistrikt sted natt til 4. september. Maskinene som ble stjålet, var en ett tonns Wacker Neuson, og en to tonns og en fem tonns Volvo-gravemaskiner. Alle maskinene var gule.

– Det er observert en lastebil i området, og politiet ønsker opplysninger fra publikum om denne. Observasjonen ble gjort i tidsrommet 3.00-3.30 natt til 4. september, skriver politiet i pressemeldingen.

– Det har vært lignende tyverier i Trøndelag, og politiet utelukker ikke at det kan være en sammenheng mellom disse, skriver de videre.

Tidligere i år ble det meldt om en rekke tyverier av utstyr fra gravemaskiner. Både i Sandefjord og Buskerud ble det meldt om tyveri av GPS-utstyr og annet fra gravemaskiner i mai. I juli ble det også meldt om lignende tyverier andre steder i Vestfold.

Politiet uttalte den gang at de mistenkte at en omreisende tyvebande kunne stå bak.

– Dette er ikke guttestreker. Det er spesialutstyr som man må kjenne til for å vite hva man tar, sa sa Jan Henrik Håkestad hos politiet i Drammen til Dagbladet om utstyrstyveriene.