Evensen & Evensen ferdigstilte Biltemas varehus på Lillehammer i 2017. Nå er selskapet i gang enda et nytt varehus på Vinstra. Arkivfoto: Jørn Hindklev

Evensen & Evensen skal bygge enda et Biltema-varehus

Ø.M. Fjeld-selskapet Evensen & Evensen er i gang med byggingen av det tredje Biltema-varehuset på under to år. Den nye varehuset på Vinstra blir på 5.500 kvadratmeter.

Daglig leder i Evensen & Evensen, Svein Erik Besserud, er tilfreds med å få enda et oppdrag fra Biltema Real Estate Norway.

Evensen & Evensen, med base på Lillehammer, ble altså foretrukket for tredje gang da byggherre Biltema Real Estate Norway AS skulle velge entreprenør for varehuset på den gamle fotballbanen mellom Peer Gynt-senteret og Coop i Lomoen på Vinstra.

Nylig startet utgravingen av tomta, og Evensen & Evensen AS har planlagt montasjestart av råbygget senere i høst. Bygget skal overleveres ultimo mai 2019.

– Vi trives veldig godt med disse oppdragene for Biltema Real Estate Norway AS. Det er en internasjonal aktør som på alle måter opptrer ryddig og profesjonelt. På den ene siden er de kravstore og kvalitetsbevisste, men de er samtidig pragmatiske og løsningsorienterte. Vi har funnet tonen sammen, og den fornyede tilliten kan vel vanskelig tolkes på en annen måte enn at de er tilfreds med det vi leverer, sier daglig leder Svein Erik Besserud i Evensen & Evensen i en pressemelding.

De to andre Biltema-varehusene entreprenøren har bygd, ligger på Lillehammer og Gjøvik.

– Det er selvsagt en stor fordel med kontinuitet på disse prosjektene, både for oss og byggherren. Selv om de tre byggene er av litt varierende størrelser, vil løsningene stort sett være de samme. Dermed får vi etter hvert verdifull erfaring som gjør det mulig å optimalisere samarbeidet og produksjonen, mener Besserud.

Byggeriet på Vinstra vil bestå av plassbygde såler og ringmur før hele bygget føres opp med prefab betong med vegger, søyler og dekke. Innvendig er det gulv på grunn med granitt som endelig overflate. Oppvarming vil foregå med energibrønner.