Rune Hardersen forlater ÅF Norge: – Jeg går til noe spennende

Rune Hardersen har på eget initiativ sagt opp stillingen som country manager i ÅF Norge.

– Jeg skal videre i bygg- og anleggsbransjen, og går videre til en ny jobb som både er utfordrende og spennende, sier han. Hvilken stilling det er snakk om er foreløpig konfidensielt.

Hardersen har en konkurranseklausul som innebærer at han må vente i seks måneder før han kan tiltre i ny stilling. Han kom inn i ÅF Norge gjennom oppkjøpet av prosjektledelsesselsapet Advansia i 2012.

– Trist å forlate et bra selskap

Hardersen har tidligere vært administrerende direktør i Advansia og har de siste 1,5 årene vært country manager i ÅF Norge.

– Er avgangen frivillig?

– Ja, jeg har vært med på en spennende reise i Advansia og ÅF. Det er trist å forlate et så bra selskap, men ÅF har nå mange dyktige folk og vi har etablert et godt managerteam som står klart til å ta stafettpinnen videre, sier han.

Christopher Klepsland har overtatt som leder av ÅF Norge.

– ÅF Norge har vokst mye de siste 4-5 årene fra en omsetning på rundt 100 millioner kroner til 1,2 milliarder kroner og har definitivt begynt posisjoneringen på hvor selskapet ønsker å være i Norge. Frem til jeg forlot selskapet har ambisjonen vært å holde full gass på videre utvikling. Min fratreden har ikke noe med selskapets strategi å gjøre, sier han.

Har nådd noen mål

– Har du personlig nådd noen mål som du har sagt deg fornøyd med?

– Da jeg gikk inn som leder av ÅF Norge for 1,5 år siden, var hovedmålet å konsolidere virksomheten, styrke lønnsomheten og få samlet ÅF i Norge under en paraply, som fundament for videre organisk og mekanisk vekst. Det har selskapet lykkes bra med, fastslår Hardersen.

Han får nå et avbrekk på seks måneder, men lite tyder på at hardhausen kommer til å ligge på latsiden i løpet av høsten.

– Nå har jeg akkurat landet i Lofoten for å være med på Artic Extreme Triathlon, så jeg kommer ikke nok til å få noen problemer med å få tiden til å gå, sier han.

– Du satser på en formtopp før neste jobbutfordring?

– Ja, det bør være mulig å holde den fysiske formen ved like de neste månedene, fastslår Hardersen.