Bjørn Isaksen, daglig leder i OpenNet og Morten Aagenæs, konserndirektør i OBOS, har inngått en oppkjøpsavtale som legger grunnlaget for at OBOS kan levere solide smartløsninger

OBOS inn i fibernettmarkedet

OBOS kjøper OpenNet AS. Selskapet blir en del av OBOS-konsernet og skal levere åpne, sikre fibernett av høy kvalitet der alle leverandører skal kunne tilby sine TV- og bredbåndstjenester.

OBOS legger dermed til rette for at beboere selv kan velge den TV- og internettleverandøren som gir dem best kvalitet og pris. I dag er forbrukerne i stor grad bundet til den leverandøren som eier infrastrukturen. OBOS ønsker å være med på å fremme åpen teknologi i samarbeid med bransjen, og løse opp i monopolmodellen i det norske TV- og bredbåndsmarkedet.

– Målet er å gi mennesker en enklere hverdag. Ved å tilby nøytral infrastruktur med høy kvalitet, får beboere, borettslag og sameier et reelt valg mellom konkurrerende tjenestetilbydere av TV- og bredbåndstjenester, sier Morten Aagenæs, konserndirektør i OBOS i en pressemelding.

På sikt vil nøytrale, åpne nett gjøre noe med konkurransesituasjonen i markedet. Alle som er tilkoblet et åpent fibernett kan enkelt bytte leverandør og velge etter kvalitet og pris. Beboerne i et borettslag vil kunne velge leverandør og tjenester uavhengig av hverandre.

OBOS vil være pådriver for at det bygges nett som muliggjør fremtidige smarte løsninger og tjenester. Alle nye borettslag og sameier fra OBOS vil få åpent nett.

– Moderne høykapasitets infrastruktur er viktig for enklere å kunne levere nettbaserte tjenester i framtiden. Dette blir særlig viktig for leveranser av smarte velferdstjenester, sier Aagenæs.

Oppkjøpet legger også til rette for OBOS sin videre satsing på smarthusteknologi.

– Åpne nett vil være et digitalt fundament for både beboere, boligselskaper og leverandører av tjenester, mener Aagenæs.