Brubakken-bomlift til Jæren Vindmøllepark

Utleieselskapet Hognestad AS har inngått avtale med Jæren Vindmøllepark om langtidsleie av verdens største selvkjørende bomlift.

Denne selvkjørende bomliften, en JLG 1850SJ, skal brukes ved vedlikehold og service av vindmøllene i Jæren Vindmøllepark.

– Vi har stor tro på at dette er et spennende prosjekt, som raskt kan utløse tilsvarende kontrakter. Tilstedeværelse, teknisk kunnskap og god serviceevne, er nøkkelkompetanse som har vært viktig for vindparken for å gi Hognestad AS tillit, sier Einar Hognestad i Hognestad AS i en pressemelding.

– Gir optimal arbeidssituasjon

Det er selskapet Brubakken AS som står for leveransen av den selvkjørende bomliften JLG 1850SJ, som skal brukes for vedlikehold og ettersyn av vindmøllene i parken.

Ifølge Brubakken, sikrer bomliften god rekkevidde og god høyde, uten å strekke maskinens ytelse til det maksimale ved bruk.

– Dette sikrer optimal arbeidssituasjon for operatør, uten at de vil måtte utfordre arbeidsstilling for å nå frem dit vedlikehold skal utføres. Ved å slippe å tyne maskinens ytelse optimalt, sikrer man sikkerhetsmargin og opprettholder best mulig stabilitet ved bruk. Dette gir selskapet en god og hensiktsmessig HMS for operatørene og selskapet, sier produkt- og salgssjef Jan Erik Parr i Brubakken AS i pressemeldingen.

– Utfordringer

Han påpeker at vedlikeholdsarbeid av vindmøller er svært krevende.

– Vindmøllene er jo selvfølgelig plassert i vindutsatte områder, noe som gir operatørene utfordringer med henhold til vær og vind. I denne sammenheng er det viktig med stabilt utstyr som gir minst mulig bevegelse i bom og arbeidskurv, ved nettopp vind. JLG 1850SJ kan brukes 100 prosent sikkert og gi stabile arbeidsforhold for operatør ved opptil 12,5 meter/sekund vind, sier Parr.