Brannvesenet har i hele natt holdt på med med rivning- og slukningsarbeid i forbindelse med brannen i Revacs gjenvinningsanlegg i Re kommune. Foto: Vestfold Interkommunale Bran / NTB scanpix

Riving av brannrammet avfallsanlegg tar lengre tid enn ventet

Brannvesenet jobber fortsatt med å rive bygningsmassen rundt brannstedet på Revacs avfallsanlegg i Re i Vestfold. Dermed er slokkingen ennå ikke avsluttet.

– Rivingen i natt har tatt lengre tid enn vi håpet. Vi har ennå ikke kommet så langt at massen i haugen har kunnet bli hentet ut på plassen. Vi ønsker å få massen ut for å kunne få slokket eventuell restvarme inne i massene. For å komme til, må massene vendes på, skriver Vestfold interkommunale brannvesen på Facebook.

Forberedelsene til rivingen pågikk i flere timer mandag kveld. Elektronisk og elektrisk avfall ble flyttet. Det samme gjaldt miljøfarlige produkter og olje samt andre typer væsker, for å unngå problemer hvis betongelementene skulle falle feil sted under rivingen.

Rivingen startet rett før midnatt, nesten to døgn etter at brannen startet. Veggene ble plukket bort, og betongelementene i taket ble revet.

– Nå er det fritt innsyn til området og restene av haugen der brannen pågikk i timevis, informerer brannvesenet.

Haugen lå i en 15 ganger 15 meter stor binge med rundt 80–100 tonn masse ved brannstart, noe som tilsvarer en dagsproduksjon ved denne produksjonslinjen som håndterte hvitevarer.

– Vi spyler vann på haugen, men det må rives mer før det er sikkert nok til å hente massen ut på plassen. Videre har vi gjennom natten fulgt med på vannstanden i dammen med slokkevann, der er det ingen endring.