Oppmuntrer til å satse på realfag

6. mars i år arrangerte Mapei og Nord-Odal ungdomsskole for 14. gang Matteknekker'n, en matematikk-konkurranse for 10. klassinger i Kongsvingerregionen.

Norge har fortsatt underskudd på realister, og konkurransen gjør matematikk mer attraktivt og morsomt.

– Først og fremst må jeg skryte av ungdommene som gjennom gode matematikkresultater kvalifiserer seg til å representere sin skole. Vi ønsker å vise elevene at dersom de velger realfag kan de ha gode muligheter for interessante jobber i nærmiljøet, sier administrerende direktør Trond Hagerud i Mapei AS.

Samtlige ungdomsskoler i regionens sju kommuner deltok i Matteknekker’n, og for femte gang stakk Tråstad ungdomsskole i Kongsvinger av med seieren. Daniel Neukirch Hansen, Benedicte Lutterbey og Johannes Risberg vant hver sin iPad, i sterk konkurranse med lagene fra Holt ungdomsskole og Eidskog ungdomsskole på de neste plassene. Elevene på disse lagene fikk gavekort på henholdsvis 1500 kr og 500 kr hver.

– Vi håper at konkurransen kan bidra til at flere unge synes at matte både er gøy og et lurt valg med tanke på en karriere videre innen en rekke bransjer. Dessverre er andelen lavt presterende elever i matematikk alt for høy. Gjennom tiltak som Matteknekker'n håper vi i samarbeid med Nord-Odal kommune å kunne fortsette å gi matematikk og realfag et høyst nødvendig løft, understreker Hagerud.