Åsa Bergman

Åsa Bergman ny konsernsjef i Sweco AB

Åsa Bergman er utnevnt til ny konsernsjef i Sweco. Hun har 27 års erfaring fra ulike lederstillinger innen konsernet, senest som leder for forretningsområde Sweco Sverige.

Bergman vil erstatte Tomas Carlsson, som går til NCC etter å ha vært administrerende direktør i mer enn fem år.

- Vi er veldig glade for at Åsa Bergman blir Swecos neste konfernsjef. Hun har konsekvent levert gode driftsresultater i løpet av sin karriere hos Sweco. Hun kombinerer åpenbare lederegenskaper med inngående forståelse av Sweco og selskapets strategiske retning. Hun er den ideelle personen til å lede og utvikle gruppen fremover, sier Johan Nordström, styreleder i Swecos.

Bergman kom til Sweco-gruppen i 1991. Etter åtte år ble hun utnevnt til regional leder for å overvåke Swecos prosjektledere i Nord-Sverige, før han ble utnevnt til president for Sweco Management i 2006. Hun overtok som leder for Sweco Sverige i 2012.

- Jeg er beæret og glad for å ha blitt utnevnt til denne stillingen. Sweco er sterkere enn noensinne, og har vokst fra et vellykket nordisk selskap til et av Europas ledende konsulentselskaper innen engineering, miljø og arkitektur. Jeg gleder meg til å jobbe med ledergruppen og våre 14.500 ansatte for å fortsette å utvikle Sweco og for å sikre fortsatt suksess, sier Bergman.

- Jeg har jobbet med Åsa i mer enn fem år, og jeg vet hvilken sterk leder hun er. Jeg er veldig glad for at hun overtar som Swecos nye konsernsjef, sier Tomas Carlsson.

Åsa Bergman overtar som Swecos konsernsjef 20. april.

NCCs nye konsernsjef tiltrer 7. mai