Trær og takstein blåste bort i Bergen

Et lavtrykk i vest er ventet å gi full storm. I bergensområdet har det allerede gått ut over trær, stolper og tak.

På Minde ble et tak revet av, og brannvesenet oppfordret folk til å holde seg inne, melder NRK.

– Det har vært entreprenør på stedet og utbedret dette. Det har også vært tilfeller der stillaser har løsnet og trær og stolper har blåst over ende, men det er ikke meldt om noen personskader i forbindelse med dette, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NTB natt til torsdag. Knappen sier politiet hadde styrket bemanningen i påvente av været som var varslet.

– Det har kommet en del oppdrag i forbindelse med været, men så langt hard et ikke vært noen alvorlige hendelser, sier hun.

Lyktestolpe knakk

I Indre Arna har det veltet flere trær og en lyktestolpe knakk i den kraftige vinden. Et tre som blåste over ende i Tertneskrysset tok med seg noen ledninger, men der er det allerede ryddet opp. Også i Florø har et tre falt over ved riksvei 614, men Vest politidistrikt opplyser at det er mulig å passere.

– Jeg sitter i Bergen nå og jeg kjenner godt at vinden herjer. Her er det vindkast på nesten 27 meter per sekund. Vinden vil først roe seg ned i sør, før den utover dagen også vil roe seg ned både i Hordaland og Rogaland. Sogn og Fjordane kan imidlertid oppleve sterk vind litt lenger, sier vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen til NTB i morgentimene onsdag.

Stengte veier

En rekke veier er i morgentimene stengt flere steder i landet. Riksvei 13 over Vikafjellet er stengt på grunn av uvær. Det samme er riksvei 50 Hol-Aurland. Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet. En ny vurdering er ventet klokken 12. Over Hardangervidda er riksvei 7 stengt for lette kjøretøy, mens det er kolonnekjøring for tyngre kjøretøy. Også over Hemsedalsfjellet og Strynefjellet er det kolonnekjøring, mens fergesambandet Halhjem-Våge er innstilt inntil videre.

Det er altså ventet full storm med vindkast på opptil 35 meter per sekund. Torsdag er det ventet store nedbørsmengder på Vestlandet. Opptil 50 millimeter nedbør kan gi vanskelige kjøreforhold.