Sertifisert verneombud nummer 100, Robin Gallefoss Dahl (t.h.) går vernerunde og registrerer alt på Caverions HMS-app, sammen med sentralt tillitsvalgt André Nilsen (midten), og Stig Knutsen Kvam (t.v.). Foto: Helene Johansen, Caverion

100 verneombud i Caverion sertifisert på fem år

Robin Gallefos Dahl (23), servicetekniker på svakstrøm hos Caverion i Porsgrunn, ble sertifisert verneombud nummer 100 i Caverion siden ordningen startet for fem år siden.

Verneombud Robin Gallefoss Dahl (t.v.) mener det er særlig viktig å være positiv på vernerundene. Her sammen med hovedverneombud Svein Ola Lunde. Foto: Helene Johansen, Caverion

Med cirka 12 vernerunder i året har Dahl allerede opparbeidet seg god erfaring innen vernearbeid, men setter likevel pris på sertifiseringen.

- Det gir meg en ekstra trygghet å få så grundig opplæring i vernearbeidet. I tillegg gir det også en trygghet til kollegene mine, for da kan de stole på at jeg vet hva jeg snakker om, sier Dahl.

Spesielt én viktig ting
Når han går vernerundene sine er det spesielt én ting han mener det er viktig å fokusere på.

- Du må være positiv, og komme med gode forslag. Vernerunde kan innimellom bli oppfattet negativt fordi en tenker at nå kommer noen som skal peke ut feil. Det er ikke feil det handler om. Det handler om å finne muligheter til å bedre sikkerheten og heve kvaliteten i arbeidet, understreker Dahl.

For å bli sertifisert verneombud må kandidater gjennom teoretisk og praktisk opplæring, og en muntlig eksamen. Resultatene vurderes av Vertitech, som er en uavhengig tredjepart og som har utviklet sertifiseringsordningen i samarbeid med Caverion.

Ansvarlig for verifiseringen i Vertitech, Magnus Robbestad, mener flere aktører bør følge Caverions eksempel.

- Ingen andre i bransjen har sertifisert så mange verneombud som Caverion. Det er flott å se at de etterlever sitt sikkerhetsmotto «I Caverion arbeider vi sikkert, ellers arbeider vi ikke», sier Robbestad i en pressemelding.