Illustrasjon: Blår AS

Atea flytter til Hasle

Når Atea flytter inn i det som skal bli verdens smarteste bygg på Hasle i Oslo står kunnskapsdeling på tvers av bransjer helt sentralt i selskapets videre utvikling.

- Vi skal bygge Norges sterkeste tech-hub – et sted der mennesker og teknologi møtes, der nye ideer skapes, inspirasjon og læring deles, på tvers av bransjer og industrier. Byggets møteplasser skal trigge samhandling og kreativitet og smarte måter å jobbe på både med kunder, partnere og mellom kollegaer. Sammen med byggeier skal vi dessuten finne de øvrige leietakerne for å skape et levende kunnskapsmiljø, sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea Norge i en pressemelding.

Jacobs undertegnet avtalen med HasleLinje tidligere denne uken. På Handelskonferansen 2017 uttalte han at på noen områder er Norge ti år foran når det gjelder digitalisering. Nå skal selskapet være med på å løfte Norge på nye digitaliseringsområder.

- Flyttingen til verdens smarteste bygg skal bidra til at Atea skal lede norsk digitalisering og utviklingen av smarte bygg og smarte byer – et viktig satsingsområde for selskapet i dag og i årene som kommer, sier Jacobs.

Han peker på at Hasle er en del av Oslo som er i sterk vekst og håper flyttingen av IT-selskapet vil bidra til å gjøre området til et enda mer attraktivt sted å bo, leve og jobbe.

Ateas nye hovedkontor i Norge blir et flerbrukerbygg med god synlighet i landskapet. Smartbygget henter inspirasjon fra andre nyskapende smartbygg som The Edge i Amsterdam og Sola-bygget utenfor Stavanger, og vil stå ferdigstilt i januar 2020. Administrerende direktør i Höegh Eiendom, Eirik Thrygg, synes det er spennende å jobbe med en innovativ aktør som våger å utfordre konvensjonelle kontorbygg og arbeidsformer.

- Vi er stolte av at Atea har valgt HasleLinje som lokasjon, og gleder oss til å utvikle og bygge det nye hovedkontoret for Atea, sier Thrygg.

Ateas nye HR-direktør, Kristin Ruud, har vært sterkt involvert i prosessen med å flytte hovedkontoret etter at hun kom fra Nordea i desember.

- Når mennesker og teknologi interagerer kan vi skape stor gevinstrealisering. I mange bransjer vil teknologi muliggjøre at du kan jobbe fra hvor som helst, når som helst, samtidig som vi vet at mennesker søker tilhørighet og et hyggelig sted å være. Ateas nye kontor skal legge til rette for det. Kontoret skal være et hyggelig sted å besøke, et inspirerende sted å jobbe og et smart sted å samarbeide. Gjennom flyttingen legger vi til rette for nye måter å jobbe og møtes på, hvilket også er attraktivt i kampen om de beste hodene.