Nordic Door AS kjøper 100 prosent av Bono Components UaB

Nordic Door AS har inngått avtale med Johan G. Olsen-konsernet om overtakelse av deres 50 prosent aksjeandel i Bono Components UaB i Litauen.

Bono Components UaB, som produserer karmer og andre trevirke komponenter/produkter, ble etablert i 2005 med et 50/50 prosent eierskap mellom JGO og Nordic Door.

Selskapet har 85 ansatte i Litauen og en omsetning på 55 millioner norske kroner.

- Bono er lokalisert i Vieves, 30 minutter fra hovedstaden Vilnius og er et veldrevet selskap i positiv utvikling med mange spennende utviklingsmuligheter, heter i en pressemelding.

Nordic Door AS er en stor dørprodusent og dørgrossist med bredt lagersortiment. De har 150 ansatte i Norge og omsetter for 300 millioner kroner fra fabrikk/hovedkontor i Lyngdal og grossistlager i Kristiansand. Nordic Door gruppen omfatter også salgskontor i Danmark og Sverige, samt fabrikk for kontorvegger i Sverige og karmfabrikken i Litauen

- Som et ledd i vår strategi og vekstambisjon for Nordic Door var det naturlig og viktig å overta resterende aksjer i Bono Components UaB, og vi er derfor tilfreds med den inngåtte avtalen. Vår visjon er å være den beste dørleverandøren, og gjennom overtakelsen sikrer vi kontroll på en av våre største og viktigste leverandører/samarbeidspartnere, sier adm. dir. Roy E. Reme i ved Nordic Door.