Illustrasjon: Tegn_3 / Tengbom

Asker avlyser ishallkonkurranse etter å ha stilt for høye krav

Konkurransen om Risenga ishall i Asker kommune avlyses etter at kun én av tilbyderne oppfylte kvalifikasjonskriteriene. Nå lyser kommunen ut konkurransen på nytt.

Konkurransen om Risenga ishall i Asker ble lyst ut i begynnelsen av oktober i år, med en kostnadsramme på 287,5 millioner kroner inkludert merverdiavgift. Ishallen er i konkurransegrunnlaget beskrevet som en kamparena for ishockey, kunstløp og shorttrack med en tilskuerkapasitet på 3.000.

Under en måned etter tilbudsfristen gikk ut har Asker kommune nå avlyst konkurransen.

– Det er riktig. Konkurransen er avlyst, men lyses nå ut på nytt umiddelbart. Beskrivelsen er, bortsett fra noen små justeringer, uendret, men kvalifikasjonskriteriene er justert så de treffer markedet, sier prosjektleder Klaus Øiseth i Asker kommune til Byggeindustrien.

Øiseth forteller at konkurransen i utgangspunktet hadde god deltakelse, men at byggherren nå ser at kvalifikasjonskriteriene var litt for strenge. Nå lyser de ut konkurransen igjen med justerte krav på enkelte punkter.

– Vi hadde god deltakelse, men det var kun én aktør som oppfylte kvalifikasjonskriteriene. Det er gjort en juridisk vurdering av saken, og når vi kun står igjen med én tilbyder, har vi hjemmel til å avlyse og lyse ut på nytt på grunn av for dårlig konkurranse. Vi ønsker fortsatt å legge lista høyt, men vi innser at det på noen punkter er hensiktsmessig å justere kravene litt, for å både ivareta tilstrekkelig konkurranse og sikre en egnet samspillsentreprenør, sier prosjektlederen.

Øiseth ønsker ikke å gå ut med nøyaktig hvor mange som leverte tilbud eller hvem den ene tilbyderen som oppfylte de opprinnelige kvalifikasjonskravene var.