Pasvik grensestasjon, hvor Kirkenes Byggservice hadde generalentreprisen, sto ferdig i 2014. Foto: Arild Nordahl/Forsvarsbygg

Kirkenes Byggservice har meldt oppbud

Kirkenes Byggservice AS måtte i forrige uke melde oppbud til Øst-Finnmark tingrett. Dermed står 27 ansatte uten arbeid.

Selskapet har de siste årene vært involvert i flere større prosjekter i Sør-Varanger, hvor de blant annet har stått for byggingen plan 1 av nye Kirkenes Sykehus, samt stått for utbyggingen av den ene av to nye grenstasjoner ved den Norsk-Russiske grensen, Pasvik grensestasjon.

Tirsdag var det derimot slutt for selskapet som ble stiftet i 1986.

- Vi har i dag meldt oppbud til Øst-Finnmark tingrett. Vi har i lengre tid slitt med økonomien, og til slutt var det ikke lenger grunnlag for videre drift. Vi ønsker å takke alle våre kunder og leverandører for samarbeidet gjennom årene, uttalte daglig leder Joakim Amundsen til Sør-Varanger avis forrige tirsdag.

I følge avisen hadde selskapet ved konkursåpningen en gjeld på 34 millioner kroner og det skulle ligge verdier på ti millioner kroner i selskapet.

Selskapet hadde i 2016 en omsetning på 187,2 millioner kroner – og et overskudd på vel 3,2 millioner før skatt samme år. I 2015 lå omsetningen på 181,4 millioner, og de oppnådde et resultat før skatt på solide 35,3 millioner. 2014 var derimot et meget tøft år for virksomheten, med en omsetning på 31,3 millioner og et resultat før skatt på hele – 40 millioner kroner.