Divisjonsdirektør Margrethe Snekkerbakken i Avinor. Foto: Avinor

Avinor forbereder ny terminal på Tromsø lufthavn

Det siste året har Avinor arbeidet med flere alternativer i skisseprosjektet på Tromsø Lufthavn, og en ekstern kvalitetssikring av dette er nå i gang. I vinter starter de første arbeidene med å bygge ny terminal.

- Vi nærmer oss slutten av skisseprosjektet. Dette er et viktig prosjekt og det er mange forhold å ta hensyn til. Jeg kan avsløre at vi jobber med et åpent og lyst bygg, som gir godt utsyn til den flotte naturen. Vi hadde opprinnelig sett for oss en én etasjes løsning, men de alternativene vi jobber med nå er i to etasjer og koblet sammen med dagens terminal. Det har vært viktig å tenke hvordan bygget skal fungere i forhold til andre delprosjekter, som utbedring av deicingplattformer og flere flyoppstillingsplasser, forteller divisjonsdirektør i Avinor, Margrethe Snekkerbakken i en pressemelding.

Etter den eksterne kvalitetssikringen av skisseprosjektet er det planlagt styrebehandling i løpet av første kvartal 2018. Neste fase er forprosjekt. - Hvis alt går etter planen får vi til oppstart på byggingen i 2019, sier Snekkerbakken.

I påvente av at førprosjekteringsarbeidet skal bli ferdigstilt og spaden settes i jorden, skal det i vinter settes i gang flere forbedringsprosjekter ved lufthavna. Blant annet skal toalett-fasilitetene i nordre pir utbedres, og mesaninen inn mot securitykontrollen skal utvides for å få bedre flyt, og unngå kødannelser i trappen og i avgangshallen. Det vil også startes rivearbeid av to gamle bensinstasjoner og et verksted som forberedelser til terminalbyggingen som kommer.

Budsjettrammen for utvidelsen av terminalen er på rundt 500 millioner kroner.