<p>Heidi Damaas (24) vant NM for malere.</p>

Vant NM i malerfaget

Heidi Damaas (24) vant NM for malere, mens Petter Strandmoe Isaksen (20) vant NM for gulvleggere.

- Jeg er veldig stolt, men fortsatt litt stresset, sier den nybakte norgesmesteren, Petter Strandmoe Isaksen, lattermildt.

Siden torsdag har han og fire andre lærlinger konkurrert i NM for malere og gulvleggere. Tre lærlinger har konkurrert om malertittelen, mens to har konkurrert om gulvleggertittelen. En dansk hospitant har også deltatt i gulvleggerkonkurransen.

Mye oppmeksomhet

- Det har vært noen hektiske dager. Det mest utfordrende har vært alle publikummerne som til enhver tid følger med på det du gjør. Noen har til og med lent seg inn forbi sperringene for å se nøye på det du gjør. Det har vært litt stressende, sier Isaksen.

Heidi Damaas sier også at all oppmerksomheten fra publikum har vært den største utfordringen.

- Jeg har hørt på musikk gjennom hele konkurransen, for å konsentrere meg mest mulig, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Petter Strandmoe Isaksen får diplomet som viser at han er norgesmester.

Fått vist fram faget

Norgesmesteren, som er lærling hos Malermester Martin Uggedal, sier hun er godt fornøyd med arbeidet sitt.

- Jeg føler jeg hat fått vist fram det jeg kan. I tillegg er det fint å kunne vise fram faget vårt for hele bransjen her på messen, sier Damaas.

I tillegg til heder og ære, vant vinnerene et gavekort fra XXL og en verktøybag. De går også videre til nordisk mesterskap i samme fag.

Kari Silsand Wilsgård fra Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF) sier de er veldig godt fornøyd med konkurransen.

- Det har vært stor interesse for publikum, og flere av dem synes det er gøy at vi løfter dette faget opp og fram, sier hun.

Wilsgård har tidligere sagt til Byggeindustrien at de to fagene sliter med rekruttering. Hun håper derfor konkurransen kan bidra til å skape oppmerksomhet rundt dem.

- Det er spennende fag, og lærlingene har garantert lærlingplass. Vi ønsker å inspirere flere til å velge denne retningen, sier hun.

Samtidig håper MLF å påvirke bygebransjen til å bruke faglærte malere og gulvleggere i prosjektene sine.

Video: Thor Brenne/Bygg-TV

Les også: