Mikkel Sandvik

Mestergruppen viser bredde på Bygg Reis Deg

Mestergruppen har samlet alle sine selskaper under samme paraply på Bygg Reis Deg 2017.

Mestergruppen er blitt en betydelig aktør innen den norske byggenæringen. Det er gjennomført flere oppkjøp de senere årene – og det siste tilskuddet i konsernet er Saltdalsbygg - med Saltdalshytta, Saltdalshus og Røroshytta. Dette kjøpet ble fullført i august i år. Totalt vil konsernet omsette for over åtte milliarder koner i inneværende år – og de er total rundt 700 ansatte fra Vadsø i nord til Arendal i sør.

Konsernsjef Mikkel Sandvik har valgt å vise bredden som finnes i konsernet på årets messe.

– Vi har her ønsket å etablere en møteplass for å vise våre kunder, leverandører og kolleger i bransjen hva vi kan tilby i Mestergruppen, sier Sandvik til Byggeindustrien. Han kan fortelle om bra besøk på standen.

– Det har vært mange innom standen, og dette er en fin måte å treffe bransjen på, mener han.

Sandvik sier det for tiden er en god utvikling i konsernet.

– Det er bra drift i selskapene, men vi ser også hele tiden etter nye mål å strekke oss etter og jobber stadig med å forbedre oss. Volumet skal videre oppover – og vi ser også muligheter for å jobbe enda mer effektivt og bli flinkere på digitalisering – ikke bare i varehandelen, men i hele byggeprosessen, påpeker han.

I Mestergruppen inngår byggevarekjedene Byggeriet, Byggtorget og XL-BYGG, huskjedene Mesterhus, Systemhus, Blink Hus samt Saldalshytta, Saltdalshus og Røroshytta. I tillegg jobber konsernet innen eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester gjennom selskapene Unikus og Klepp Prosjektering.

Selskapets største eier er Ferd.