Håvard Wannebo i Fritzøe Engros kan konstatere at mange vil teste 3D-teknologien deres.

Fritzøe Engros tar 3D ned på gulvet

Ved hjelp av 3D-briller og 360 graders miljøer gir Fritzøe Engros besøkere mulighetene til enkelt å se hvilke tregulv og veggplater som passer for dem.

- Det begynte med en ide for halvannet år siden. Vi ønsket å vise frem produktene våre på en bedre måte. Vi slet med å vise frem helt nye produkter på en god måte, og manglet referanseprosjekt, sier Håvard Wannebo i Fritzøe Engros til Byggeindustrien.

Med en egen ansatt som hadde erfaring fra dataspillselskapet Blizzard startet de med utviklingen av en egen 3D-løsning. Resultatet viser det frem på sin stand på Bygg Reis Deg, og selv mener de at deres løsning skiller seg ut fra andre virtuelle løsninger på messen.

- Den skiller seg ut ved at vi blander 360-video med stereoskopisk 3D. Vi filmer slik at det blir akkurat slik som mennesket ser. Vi tar bilder av gulv og plater i studio, og eksporterer de inn i miljøet, sier Wannebo.

Med brillene på kan man enkelt bytte både bygg, gulv og veggplater. Enten selv eller ved hjelp av en Fritzøe-ansatt.

Han legger ikke skjul på at utviklingen på 3D-området sitt går fort, og allerede neste år håper han at teknologien skal kunne brukes på mobiltelefoner.

3D-satsingen er et samarbeid mellom Fritzøe, Metsä Wood og Rhodia Acetow.