<p>Kari Silsand Wilsgård fra Maler og byggtapetsermestrenes landsforbund (MLF) mener konkurransen er en fin måte å vise fram hva malere og gulvleggere kan gjøre.</p>

Lærling-NM for malere og gulvleggere i full gang (se video)

NM for malere og gulvleggere er i full gang på Bygg Reis Deg i Lillestrøm. Fem lærlinger konkurrer om å bli norgesmestre.

- Det er veldig spennende å konkurrere om å bli norgesmester. Det er litt nervepirrende å male mens det står så mange rundt og ser på deg, men jeg blir nok fort vant til det, sier Heidi Damaas (24), lærling hos Malermester Martin Uggedal.

Hun konkurrerer mot Ewelina Sekiw (20), lærling hos Malermestrene, og Thomas Øyen Kristiansen (19), lærling hos NTNU, i NM for malere.

- Jeg har bare vært lærling i ett år, så jeg har litt mindre erfaring enn de to andre. Det er veldig lærerikt og en fin utfordring, sier Kristiansen.

I tillegg til de tre lærlingene som kjemper om den gjeve malertittelen, konkurrerer to lærlinger om å bli norgesmester i gulvlegging. En dansk hospitant deltar også, for å trene til samme type mesterskap i Danmark.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ewelina Sekiw (f.v.) konkurrerer mot Heidi Damaas.

Vil vise seg fram

Konkurransene ble blåst i gang da Bygg Reis Deg åpnet dørene på torsdag.

Kari Silsand Wilsgård fra Maler og byggtapetsermestrenes landsforbund (MLF) mener konkurransen er en fin måte å vise fram hva malere og gulvleggere kan gjøre.

- Malerne skal grunne, sparkle og male en vegg, en dør og en karm. I tillegg skal de legge tapet og male en sjablong. Gulvleggerne skal legge parkett, linolium og teppe, sier hun, og legger til:

- Vinnerne kåres lørdag klokken 12. De to går videre til nordisk mesterskap. Dette er faktisk første gang siden midten av 80-tallet at vi gjennomfører de to konkurransene samtidig.

Sliter med rekruttering

Wilsgård sier de to fagene sliter med rekruttering, og håper konkurransen kan bidra til å skape litt oppmerksomhet rundt dem.

- Det er spennende fag, og lærlingene har garantert lærlingplass. Vi ønsker å inspirere flere til å velge denne retningen, sier hun.

Samtidig håper MLF å påvirke bygebransjen til å bruke faglærte til malere og gulvleggere.