Jøtul ble Årets NOBBer

Jøtul stakk av med den prestisjetunge prisen Årets NOBBer under NOBB-konferansen på Lillestrøm.

Vinneren kåres gjennom en nominasjonsprosess der Byggtjeneste samarbeider med representanter for fem av landets største byggevarekjeder, Byggmakker, Maxbo, Montér, Nordek og Mestergruppen. Prisen ble delt ut på Thon Hotel Arena på Lillestrøm på konferansen som holdes samtidig som Bygg Reis Deg.

- Årets prisvinner har lagt ned mye innsats i å heve kvaliteten på sine produktdata i NOBB, sier administrerende direktør Hallvard Gavelstad i Byggtjeneste til Byggeindustrien.

- De bruker NOBB aktivt som et viktig ledd i sin kunderelasjon, og viser evne og vilje til å oppfylle markedets krav til korrekt vareinformasjon. Vinneren bruker NOBB-Kontrakt, og har meget god dekning på bilder og dokumentasjon på sine nærmere 3.000 varer i NOBB, skriver juryen i sin begrunnelse.

Det var NOBB-ansvarlig i Jøtul Riham Mansour som mottok prisen med 180 NOBBere i salen, og hun var naturlig nok fornøyd. Mansour forteller også at det var ligger en målrettet satsing bak ildstedprodusentens NOBB-engasjement.

- Før hadde vi ikke så mye fokus på NOBB. Mange artikler manglet mål, vekt og bilder. Nå har vi ryddet opp i hele databasen. Utgåtte modeller er fjernet, og alle deler og tilleggsutstyr ligger inne med bilder og dokumentasjon, forteller hun til Byggeindustrien.

Mansour understreker at NOBB er et veldig viktig verktøy. – Uten NOBB-nummer får vi nesten ikke solgt et produkt til kjednene. Alle bruker NOBB, mens ingen bruker artikkelnummer, sier hun.