Ruta Entreprenør deltar for første gang på Bygg Reis Deg. og satser nå på å komme inn på markedet i Oslo. Fra venstre Camilla Miriam Kristiansen, Sander Valde og Kristoffer Valde. Foto: Svanhild Blakstad

Ruta Entreprenør vil inn på oslomarkedet

Den eneste norske entreprenøren på Bygg Reis Deg er trondheimsbaserte Ruta Entreprenør. Nå satser selskapet på ta en bit av byggemarkedet i hovedstaden.

Den rene byggentreprenørene glimrer med sitt fravær som utstillere på Bygg Reis Deg, men ett unntak er Ruta Entreprenør fra Trondheim.

Tidligere i år etablerte selskapet, som har rundt 60 ansatte, eget kontor i Oslo, som ledd i en strategi om å ekspandere.

- Tidligere har vi kun operert i Trondheim og omegn, hvor vi begynte å bli en av de største aktørene. For å vokse videre måtte vi se oss om etter nye markeder, og da var det naturlig å se til Oslo, som har høy byggeaktivitet og god kommunikasjon til Trondheim, sier Kristoffer Valde i Ruta Entreprenør.

Han forteller at selskapet har fått sitt første oppdrag for Oppegård kommune, hvor de skal bygge Greverudlia barnehage. Prosjektet har en verdi på 53 millioner kroner og overlevering til byggherre vil være januar 2019.

Foreløpig har oslokontoret én ansatt, men Valde opplyser at staben vil vokse i takt med økende oppdragsmengde.

- Det skjer veldig mye i hovedstadsområdet, og vi tror vi kan være med og konkurrere med de etablerte entreprenørene. Det er spennnede for oss å få en ny plattform å jobbe på, med litt andre byggherrer og litt annen kultur, avslutter Velde.