- Denne maskinen får sin Europa-lansering her på Bygg Reis Deg, sier Ingvar Frahm Jensen, divisjonssjef i Malthus Uniteam.

Stor interesse rundt Europa-lansering fra Malthus Uniteam

Malthus Uniteam stiller ut en helt ny jernbindemaskin på sin stand på Bygg Reis Deg, og det er liten tvil om at maskin har stor stoppeffekt.

- Denne maskinen får sin Europa-lansering her på Bygg Reis Deg, og vi er stolte over å ha sikret oss agenturet for denne nye maskinen for hele det europeiske markedet, forteller Ingvar Frahm Jensen, divisjonssjef i Malthus Uniteam.

Han forteller om stor interesse rundt den nye jernbinderen på messen.

- Veldig mange stopper opp og kommer med spørsmål rundt maskinen, og ønsker å se den i bruk, legger Jensen til.

Jernbindemaskinen, med navnet Kodi Klip, er utviklet i USA – og har vært under utvikling lengre tid – og har vært i bruk i det amerikanske markedet noen år.

Jernbindemaskinen binder armeringen fast med en plastklips.

- Denne løsningen fungerer meget bra. Maskinen binder mye strammere enn andre jernbindemaskiner ved at den binder på fire kanter. Dermed kan den enkelt også brukes til å lage prefabrikkerte armeringskonstruksjoner, forteller han.

- Den er verdens raskeste jernbinder, faktisk dobbelt så rask som en tradisjonell jernbinder. Ved at den benytter plastklips, krever den også lite vedlikehold og er veldig stabil, forteller en entusiastisk Jensen.

Den kan binde armeringsjern fra 8 til 20 millimeter.