<p>Morten Hernes, teknisk sjef i Maxbo Teknikk, forventer mye av det nye forskalingssystemet Mammut XT.</p>

Maxbo Teknikk lanserer nytt forskalingssystem

Maxbo Teknikk bruker Bygg Reis Deg til å lansere det selskapet beskriver som en unik forskalingsløsning.

Løsningen har fått navnet Mammut XT og er et forskalingssystem med en ensidig stagløsning.

– Det gir kortere monteringstid, krever mindre utstyr og gir en stor tidsbesparelse der det er mange staggjennomføringer, sier Morten Hernes, teknisk sjef i Maxbo Teknikk i en pressemelding.

Ifølge Maxbo teknikk krever forskalingssystemet mindre plass. Med Mammut XT holder det å låse stagene fra den ene siden, som gjør det mulig å for eksempel heise ned produktet langs en fjellvegg. Mammut XT er galvanisert og tåler hard bruk, skriver selskapet.

Høyt kostnadsfokus
Morten Hernes forteller at det med et høyt kostnadsfokus i bransjen, er viktigere å ha enkle og tidsbesparende produkter.

– Når produktet tåler store påkjenninger går det raskere å fylle på betongen. I tillegg trenger du bare halvparten så mange festepunkter for stagene, og vanlige AZ-stag gjør jobben. Da sparer du tid på montering og demontering, i tillegg til at du får lavere materialkostnader, sier Hernes.

- Sterkeste forskalingssystemet på markedet

Mammut XT er beregnet på blant annet større leilighetsbygg, skole, forretningsbygg, damanlegg, broer, tuneller. Forskalingssystemet tåler hele 100 kN/m2.

– Dette er den sterkeste forskalingen på markedet. Du kan tømme en betongbil på seks kubikkmeter på under 20 minutter uten at du trenger å være redd for støpetrykket, opplyser Hernes.

1000 ganger gjenbruk
Plasthuden som brukes på Mammut XT er ifølge Maxbo Teknikk unik. Den tåler inntil 1000 støp.
– Den viktigste forskjellen fra finér er at plasthuden ikke sveller. Dette gjør den mer fleksibel, lett å spikre i, hull lukker seg, og den er lett å rengjøre etter bruk og reparere ved behov, sier Hernes.

Samarbeid med tyske MEVA
Det rykende ferske forskalingsproduktet er nettopp ferdig testet i Tyskland, Østerrike og Sveits. Produktet er utviklet sammen med tyske MEVA, som er en av verdens ledende produsenter av forskalingsformer. Mammut XT har syv års garanti på forskalingshuden og det kommer i dimensjonene 250 cm x 350 cm og 250 cm x 300 cm, samt justeringspaneler i mindre størrelser.

- Produktet kommer på det norske markedet i første kvartal 2018. Vi ser frem mot å få det ut til norske kunder og vi mener systemet har så mange kvaliteter at det kan være en seriøs utfordrer i markedet, sier Hernes.