Alt klart for Bygg Reis Deg 2017

Onsdag klokken 10.00 braker det løs i Norges Varemesse på Lillestrøm – da åpner dørene til Bygg Reis Deg 2017.

Aldri tidligere har bygg Reis Deg vært større – i år er det på plass rundt 565 utstillere fordelt på rundt 19.000 kvadratmeter. I tillegg skal det arrangeres over 100 messer og seminarer.

Nå skal messegeneral Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg og resten av staben ha alt klart for å sørge for at arrangementet skal bli byggenæringens viktigste møteplass.

Gunnar Glavin Nybø

– Salget av utstillingsarealene har gått veldig bra, med over 560 ulike utstillere fordelt på cirka 19.000 kvadratmeter – inkludert en stor uteutstilling- og vi gleder oss nå til å vise frem de mange flotte utstillingene til de besøkende når dørene åpner, sier Nybø.

Som tidligere kommer det en rekke utenlandske utstillere til messen – og i år er det rundt 170 utenlandske selskaper som skal vise seg frem for det norske markedet.

Bygg Reis Deg 2017 er Nybøs første som messeansvarlig, men han er rimelig rolig med tanke på størrelsen og omfanget av arrangementet som skal gå av stabelen i Norges Varemesse på Lillestrøm.

– Vi mener det er gjort et godt forarbeid. Vi har jobbet for å være tidlig ute med mange ulike detaljer og har gjort flere grep som skal gjøre messen enda litt bedre enn arrangementet i 2015, sier han.

Samler titusenvis
Bygg Reis Deg er en av landets aller største messekonsepter, og samler hver gang titusenvis av besøkende. På messen i 2015 kom det totalt rundt 41.000 besøkende. Målet i år er å nå 45.000 besøkende i løpet av de fire dagene messen holder åpent.

– Her skal vi samle kunder, fagfolk, studenter og andre bygginteresserte - og vi skal rett og slett være messen med de beste løsningene for bygg, bolig og eiendom. Det i seg selv er en høy ambisjon både på vegne av oss selv og våre utstillere, legger Nybø til.

Staben har gjennom en lengre periode jobbet tett opp mot utstillerne for at de sammen skal kunne lage et godt konsept slik at de besøkende skal få best mulig utbytte av arrangementet. Nybø kan love mange flotte stands og en rekke spennende innslag.

– Ambisjonsnivået er høyt, og utstillerne og Bygg Reis Deg har mange godbiter på lur, legger Nybø til.

Han mener det definitivt er mye å glede seg til på årets Bygg Reis Deg.

– På messegulvet har vi planlagt mange spennende aktiviteter. Det blir blant annet norgesmesterskap i forskjellige disipliner og kåringer av beste stand og Norges hyggeligste håndverker. Ikke minst vil utstillerne vise et bredt spekter av innovasjoner og nye produkter fra alle bransjer i byggenæringen. Utstillerne på Bygg Reis Deg er flinke til å lage liv. Her kan du få oppleve demoer og produktlanseringer, delta på konkurranser og møte kjente personer. Det er alltid mange sosiale møteplasser, god mat og drikke som serveres fra ulike stands. Vi gleder oss virkelig til å åpne dørene, legger Nybø til.

Det Norske byggemøte
På de siste messene har det også vært lagt opp til å bygge opp Bygg Reis Deg som en konferansearena. I år har de jobbet for å ta dette opp til et nytt nivå.

– I tillegg til selve utstillingen har vi i besluttet å jobbe mot en visjon om å være byggenæringens viktigste møteplass, der vi skal inkludere hele verdikjeden med byggherrer, arkitekter/rådgivere, industri/handel og alle de utførende innen bygg og anlegg. Bakgrunnen for dette er at Bygg Reis Deg ønsker å ta et større ansvar og bidra til å bygge omdømmet til byggenæringen samt å øke utbytte for utstillere og besøkende. Som et ledd i dette har vi etablert møteplassen Det Norske bygge-
møte, sier Nybø. Her legges det opp til et omfattende konferanseprogram med godt over 100 ulike konferanser og seminarer. Konferansedelen starter onsdag 18. oktober klokken 10 – og det blir tre dager med et tett konferanseprogram.

Åpningskonferansen ”Samspill for en smart og grønn byggenæring” er ledet av konferansier Dag Erik Pedersen, tidligere proffsyklist og fjernsynspersonlighet.

– Den røde tråden for Det Norske byggemøte er samspill for en smart og bærekraftig byggenæring, legger Nybø til.

Under åpningskonferansen skal også Byggenæringens Ærespris deles ut for første gang samt at man skal kåre vinneren av Byggenæringens Innovasjonspris.

Retter seg inn mot proffene
Bygg Reis Deg er i hovedsak rettet inn mot proffmarkedet i byggenæringen. Tidligere var dette også et yndet mål for besøkende fra privatmarkedet, men etter messen i 2009 gjorde man et strategisk valg om i langt sterkere grad å bygge opp en møteplass for proffene.

– Dette har vi lyktes bra med, og videreutviklingen av konferansedelen skal bidra til enda større dreining mot proffmarkedet, forteller Nybø. Den sterke satsingen mot proffene medførte også at man i forkant av messen i 2015 tok bort søndagen som messedag – noe de også fortsetter med i 2017.

Han håper nå de har rettet messen inn til å bli en perfekt arena for å vise frem de gode eksemplene i næringen.

– Det var lagt et godt grunnlag før jeg kom inn i fjor, og vi skal nå sammen bidra til å bygge broer mellom de ulike bransjene i bygge næringen og sørge for at utstillere og besøkende får et enda bedre utbytte av å møtes. Bygg Reis Deg har vært en viktig møteplass siden 1954 – og målet vårt er å revitalisere en solid grunnstein for byggenæringen, og å skape et levedyktig messekonsept som holder på i mange tiår til. Vi ønsker å ivareta Bygg Reis Deg sin historie, videreutvikle konseptet og igangsette nye initiativer som tar messen til nye høyder. Med min bakgrunn fra idretten ønsker jeg å mobilisere til økt samspill – og det håper jeg vi skal bidra til gjennom fire hektiske messedager i oktober, avslutter en optimistisk Gunnar Glavin Nybø.