Gunnar Skålvold, Demag Utvikling, prosjektleder Eirik Olsen og Erlend Danielsen, regionsjef for Hålogaland i Consto.

Consto bygger Malmporten Handelspark i Narvik

Consto AS har skrevet kontrakt med Demag Utvikling AS for utbyggingsprosjektet Malmporten Handelspark og Extra Bygg i Narvik. 

Prosjektet er lokalisert midt i Narvik sentrum på den tidligere utskipningstomten til LKAB for malm fra Kiruna. Totalentreprisekontrakten er på cirka 135 millioner kroner eks. mva.

– Dette er et prosjekt vi har arbeidet med gjennom flere år så dette er en gledens dag for oss, sier Constos regionsjef i Hålogaland, Erlend Danielsen.

Byggetiden løper fra november 2017 til ferdigstillelse av utomhusanlegget 1. juni 2019.

– Vi har første butikkåpning allerede i mai 2018, deretter blir det trinnvis overlevering av butikker med cirka to måneders mellomrom frem til siste butikk åpner i januar 2019, opplyser prosjektleder Eirik J. Olsen, som forsikrer at nybyggene skal stå trygt.

– Tomten vi bygger ut er tidligere benyttet som LKABs lagerområde for malm. Her har det har vært lageret millioner av tonn malm gjennom flere ti-år, helt fra Demag-anlegget sto ferdig en gang på 50- tallet og frem til en gang på utpå 90-tallet, forteller Eirik J. Olsen. Han har følgende kraftfulle attest til den kommende byggetomten:

– Tomteforholdene skal være de mest stabile og komprimerte iallfall i Norge.

Malmporten Handelspark har et forretningsareal på 5.355 kvadratmeter og et utomhusareal på cirka 6.000 kvadratmeter. Extra Bygg får et forretningsareal på 5. 684 kvadratmeter og et utomhusareal på cirka 7.500 kvadratmeter.