Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen med lærlinger på en byggeplass i Drammen tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Regjeringen lover 65 millioner mer til yrkesfag

Overfor Dagbladet lover kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og finansminister Siv Jensen 65 millioner kroner mer til yrkesfag i neste års budsjett.

- Dette er ikke valgflesk. I motsetning til Ap som er best på yrkesfag i opposisjon, har vi satset systematisk på dette hver eneste år. Det er lett å love gull og grønne skoger når en ikke har makt, men ser du på hva som faktisk har skjedd har vi gjort mer for fagopplæring både med budsjett og tiltak i løpet av fire år enn de rødgrønne gjorde på åtte, sier Torbjørn Røe Isaksen til avisen.

Yrkesfagpakken består av 25 millioner kroner til flere studieplasser, 13,6 millioner kroner til rekruttering av flere lærebedrifter, ti millioner kroner til lektor 2-ordning for yrkesfag og ti millioner kroner til desentralisert yrkesfagutdanning.

I tillegg settes det av midler til tiltaket Yrkesfagenes år og en hospiteringsordning.

Røe Isaksen og Jensen sier til Dagbladet at deres regjering dermed har brukt 600 millioner kroner på yrkesfag de siste fire årene.