Tom Paulsen

- På høy tid at flere i næringen ser digitaliseringspotensialet

22. august arrangerer EBA seminaret; ”Hvorfor digitalisere byggeprosessen” i Næringslivets Hus i Oslo. VDC-ansvarlig i Veidekke, Tom Paulsen, mener BA-næringen er overmoden for effektivisering gjennom digitalisering.

- Vi i BIM-miljøet har i mange år sett et veldig stort potensiale i å effektivisere vår bransje. De fleste andre industrier og næringer har drevet med utvikling av digitale løsninger og nye prosesser i lang tid. Det er på tide at flere i vår næring ser dette potensialet – og gjør noe med det. Mye skjer nå, og vi vil tydeligere se de som drar ifra med gevinsten, sier Tom Paulsen.

Seminaret 22. august skal forsøke å gi svar på hvordan næringen skal møte utfordringene, hva entreprenørene gjør og hvilke krav kundene stiller når det gjelder digitalisering. Hva gjør entreprenørene, hvilke krav stiller kundene og hvordan skal man møte utfordringene som kommer som følge av digitalisering? Det er disse spørsmålene som skal besvares under seminaret.

Tom Paulsen er klar på hvilke hovedutfordringer næringen står overfor.

- Arbeidet med digitalisering har for lav fart og hovedgrunnen til den lave farten er manglende digital kompetanse hos de fleste roller. Ledere har et spesielt ansvar for å bestille, legge til rette for og finansiere utviklingen. En annen utfordring er alle systemene vi har som ikke henger sammen. Dette fører til dårlig kvalitet i prosjektgrunnlaget og mye dobbeltarbeid, sier Paulsen som også er leder av EBAs BIM/VDC-utvalg.

Paulsen er selv en av foredragsholderne på seminaret og har med seg Geir Hjerpaasen fra BetonmastHæhre. Noen av de andre foredragsholderne er prosjektdirektør Jan Myhre i Digibygg/Statsbygg, Dominic Thasarathar i Autodesk og Tore Møller, Adm. dir. Ischebeck Nordic. EBA-direktør Kari Sandberg skal åpne seminaret med en presentasjon av digitalt veikart i bygge- og anleggsnæringen.

- Det er bra at vi får satt dette viktige arbeidet på agendaen i bygge- og anleggsnæringen. Utviklingen er rivende og det er på høy tid at flere i vår næring tar del i, og setter fart i digitaliseringsarbeidet, sier Kari Sandberg.

Les mer om arrangementet her